Balyoz Davası'nda şok gelişme!

Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı olan Emekli Orgeneral Ergin Saygun tutuklandı.

Giriş Tarihi 14 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2012, 19:52
Balyoz Davası’nda şok gelişme!

İÇİNDEKİLER

Balyoz Darbe Planı Davası'nda önemli bir gelişme yaşandı. Dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Emekli Orgeneral Ergin Saygun, mahkemeye teslim oldu. Saygun, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAYGUN 1 YIL ARADAN SONDA ADLİYEDEYDİ
Balyoz Darbe Planı Davası'nda hakkında yakalama kararı bulunan Eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, bir yıl aradan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ndeydi.

Davaya bakan Özel Yetkili İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Şubat 2011 tarihinde Ergin Saygun hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Saygun, bu kararın ardından sağlık sorunları sebebiyle, İstanbul'daki GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Silivri'de görülen davada, mahkeme, Ergin Saygun'un sağlık durumuyla ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi.

ADLİ TIP "CEZAEVİNDE KALABİLİR" DEMİŞTİ
Adli Tıp, mevcut bulgularla Saygun'un hastanede yatarak tedavisini gerektirecek bir hastalığının tespit edilemediğini ve cezaevinde kalabileceğini bildirdi.

Mahkeme, bu rapor üzerine, Ergin Saygun'la ilgili gereğinin yapılması için savcılığa yazı yazdı. Gelişmeler üzerine, Ergin Saygun, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne giderek teslim oldu.

VE SAYGUN TUTUKLANDI
Mahkemede, hakkındaki yakalama emrine ilişkin beyanları alınan Saygun, daha sonra "Hükümeti ve meclisi ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ergin Saygun'un da tutuklanmasıyla, 365 sanıklı Balyoz Darbe Planı Davası'nda tutuklu sanık sayığı 250'ye yükseldi.