Kaçak elektriğe şafak operasyonu

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ekipleri kayıp ve kaçağın yoğunlukta olduğu merkez Yüreğir İlçesindeki abonelere sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 21 Ocak 2012, 13:58
Kaçak elektriğe şafak operasyonu

İÇİNDEKİLER

Kurumdaki müdür ve şefinden diğer birimlerden 270 personelin 20 ekip şeklinde katıldığı baskınlarda hem sayaçlar kontrol edildi, hem de vatandaşlar kaçak elektrik kullanımına karşı bilgilendirildi.
Ulubatlı Hasan, Kiremithane, Mutlu, Dadaloğlu, Selahattin Eyübü, Şehit Erkut Akbay, Çamlıbel, Akıncılar, Tahsilli Mahalleleri öncelikli olmak üzere ilçedeki konutların tek tek tarandığı kontrollerde kaçak tespit edilen yerlere ceza kesildi. Kimi ikametlerin sayaçları mühürlendi, bazı aileler ise eksikleri hususunda uyarıldı.

TEDAŞ binası önünde çalışma öncesi ekipleri "vatandaşlara nasıl davranmaları" gerektiği konusunda uyaran İl Müdürü Niyazi Atasever, 2011 yılında yaptıkları 97 bin abone taramasında 13 bin kaçak tespit ettiklerini söyledi.

Amaçlarının elektrik kaçağını önlemek ve teknik kalitesini sağlamak olduğunu ifade eden Atasever, "Bu nedenle hafta sonu itibariyle bir organizasyon planladık. Gayemiz kaçak kullanan kişilere ceza vermek veya savcılığa bildirmek değil. Genel hedefimiz aboneleri taramaktır. Bu kapsamda kaçak elektrik kullanımını önlemek ve vatandaşlarımızı bilgilendirmektir." dedi.

Aynı zamanda piyasada adaleti temin ettiklerini dile getiren Atasever, elektriği düşük maliyetle kullananlara karşı dürüst insanların haklarını da korumaya gayret ettiklerini vurguladı.

Atasever, şöyle devam etti: "Çünkü kaçak kullanan kişiler -kayıt altında olmadığı için- başka kaçaklar meydana getiriyor. Yüreğir'deki 20 bölgede bu faaliyeti gerçekleştireceğiz. Abonelerimizin kapısını çalacağız. Sayaçların mühürlü olup olmadığına bakacağız. Arkadaşlarımız bir kurumu temsil ettiğini unutmamalı. İnsani bir şekilde davranacağız. Kontroller sonrasında ortaya çıkan bilançoyu değerlendireceğiz."

Müdür Niyazi Atasever'in konuşmasından sonra ekipler araçlarıyla belirlenen semtlerde tarama yaptı. Günün erken saatlerinde TEDAŞ ekiplerini karşılarında gören konut sahipleri şaşkınlıklarını gizleyemedi.