PKK yandaşları esnafa saldırdı

BDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısına katılan bazı kişiler, kepenklerini kapatmayan bazı işyerleri ile kamu binalarına saldırdı.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2011, 16:14
PKK yandaşları esnafa saldırdı

İÇİNDEKİLER

Saldırganlar, 10'dan fazla işyeri, kamu binası ve bankanın camlarını kırdı.

BDP, Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde ikamet eden ve kaçakçılık yapmak için Kuzey Irak'tan dönerken savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenlerle ilgili basın açıklaması yaptı. Koşuyolu Parkı'nda yapılan açıklamadan sonra yaklaşık 2 bin kişilik grup dağıldı. Dağılan grup arasındaki bazı kişiler Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası, 2 iş merkezi, bir banka ile dükkanlarla taşlarla saldırdı. Esnaf saldırısı sırasında kaçarak işyerlerinin arka bölümlerine saklandı. İşyerlerinin camları kırılan içindeki eşyası tahrip edilen bir esnaf, "Allah bunlara akıl versin. Geceleri eğlenip gündüzleri gelip sözde Kürtler adına bize zarar veriyorlar. Kürtlük bu mu? Eğer Kürtlük buysa biz burada neyiz? Bunların derdi biz değiliz." dedi. Esnaf, basın mensuplarından bu sözlerinin yazılmasını da istedi.


İşyerlerine saldırı yaptıktan sonra BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünde toplanan kalabalığa polis müdahale etti. Göstericiler kaldırım taşlarını sökerek polise attı. Çıkan olaylarda dolmuş durağında otobüs bekleyen bir aile çocuğunu kucağına alarak kaçmaya çalıştı.