O terörist öldürüldü

Giriş Tarihi 06 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2011, 14:43
O terörist öldürüldü

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 3 gün önce düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 3 teröristten birinin Silvan'da 13 askerin şehit edildiği saldırıya katıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 3 Aralık 2011 günü Lice ilçesi Sağlık Mahallesi kırsal alanında eylem hazırlığı içerisinde olduğu değerlendirilen terör örgütü PKK'lı teröristlere karşı operasyon düzenlendiği belirtilerek, şöyle denildi:

''İcra edilen operasyonda ölü olarak ele geçirilen teröristlerden birinin 14 Temmuz 2011 tarihinde Silvan İlçesi Dolapdere köyü kırsalında 13 askerimizin şehit edildiği hain saldırıya katılan sözde Kendal bölgesi Hacı Çerkez Alan Sorumlusu ve Akif telsiz kodunu kullanan İran uyruklu, Hayri Durmuş kod isimli İsa Mirazimilan olduğu tespit edilmiştir. Teröristlerle birlikte 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 telsiz ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir.''

14 TEMMUZ'DAKİ SALDIRIYLA İLGİLİ G.KURMAY BÖYLE AÇIKLAMA YAPMIŞTI:


Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğimiz, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden sıcak temasa girilmiştir.

ATILAN EL BOMBALARININ ETKİSİYLE ÇIKAN YANGINDAN DOLAYI ŞEHİT OLDULAR

Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

7 TERÖRİST DE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır.

Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır..