Yüce Divan tarihinde bir ilk

Anayasa Mahkemesi, Yüce Divan olarak yargıdaki rüşvet iddialarına ilişkin yapılan soruşturmada adı geçen eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ı yargılamaya başladı.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 21 Kasım 2011, 11:16
Yüce Divan tarihinde bir ilk

İÇİNDEKİLER

Tarihinde ilk kez bir yüksek yargıcın davasına bakan Yüce Divan'a Haşim Kılıç başkanlık ediyor. Duruşmaya Hasan Erdoğan ile avukatı Hayri Acar ve suçtan zarar gören şahıs Ceyda Zeliha Eren de katıldı.

Anayasa Mahkemesi, "Yargıtay 6. Hukuk Dairesi eski Başkanı Hasan Erdoğan'ın, eylemine uyan 26.09.2004 günlü, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 252. maddesinin (1) ve (2) numaralı fıkraları uyarınca cezalandırılması ve hakkında aynı Kanun'un 53. maddesinin uygulanması istemi ile ilgili duruşma" gündemiyle toplandı.

Hasan Erdoğan ile avukatları ortak olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt, davaya bakmaktan çekilme başvurusu kabul edildi.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ile CNR Fuarcılık arasındaki bir davada, rüşvet verildiği iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmada eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın adı geçiyordu. Erdoğan hakkındaki soruşturma, o dönem görevi başında olması sebebiyle Yargıtay tarafından yürütülmüştü. Yargıtay Başkanlar Kurulu ise Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına karar vermişti.