KCK'dan tüyler ürperten talimat

İstanbul'da bölücü örgütün üst yapılanması KCK'ya yönelik operasyonla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkıyor.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
KCK'dan tüyler ürperten talimat
İstanbul'da salı günü şafak vaktinde başlatılan operasyonda 100'ün üzerinde adrese baskın düzenlenmiş ve onlarca kişi gözaltına alınmıştı. Terör örgütünün çatı yapılanması KCK'ya indirilen bu darbeyle birlikte operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkıyor. Baskınlar sonucu ele geçtiği iddia edilen belgede korkunç bir talimat yer aldı.

Kadınlara Panzer Altında Ölün Talimatı

Talimatta, eylemlerde kadınların ön plana çıkması ve polis panzerlerinin altına girerek ölmeleri isteniyor. 2011 yılını sokak eylemlerinin ve şiddetin artacağı yıl olarak belirleyen terör örgütü KCK, "Kadınların ölmesiyle haklılığımız artacaktır" diyor.

KCK'nın bazı toplantılarını BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği iddia edilirken, gözaltına alınanlar arasında da BDP'nin 6 ilçe başkanı bulunuyor.

İşsiz Ama Üzerinden 9 Bin Lira Çıktı

Herhangi bir işi bulunmayan İstanbul sorumlusunun üzerinden 9 bin lira para çıkması da dikkat çekici bir ayrıntı.

"İstanbul'u Savaş Alanına Çevirin"

KCK'lıların dinlemeye takıldığı iddia edilen görüşmelerinde de kan dondurucu konuşmalar gerçekleşti. Görüşmelerde İstanbul'u savaş alanına çevirmeyi hedefleyen şüpheliler, bu eylemlerin terör örgütünün yayın organlarından duyurulması gerektiğini vurguluyor.

Şehirde planlanan bu eylemlerle hedeflenen ise kaos.

49 Şüpheli Adliyede

Öte yandan gözaltındaki şüphelilerden 49'u sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi. Bu kişilerin adliyeye getirilişi sırasında polis geniş güvenlik güvenlik önlemleri aldı.

Adliyeye çıkan tüm sokaklar kapatılırken duruşmaya gelenler kimlik kontrolü ve aramaların ardından binaya girebildi.

Siirt'te BDP Binası da Arandı

Siirt'te ise güvenlik güçleri sabah saatlerinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Musa Kurhan'ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar kapsamında BDP İl binası ve Berfin Kadın Destek Evinde arama yapıldı. Aramalarda çok sayıda evrak ve belgeye el konuldu. Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler