FIFA'dan 'şike' açıklaması

FIFA Güvenlik Komitesi Başkanı Chris Eaten, Türkiye'nin gündemine oturan şike depremiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 20 Temmuz 2011, 22:13
FIFA’dan ’şike’ açıklaması

İÇİNDEKİLER

A Haber Genel Müdürü Erdoğan Aktaş'ın sunduğu "Memleket Meselesi" programına katılan FIFA Güvenlik Komitesi Başkanı Chris Eaten, Türkiye'nin gündemine oturan şike depremiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

TÜRK POLİSİYLE ORTAK ÇALIŞACAĞIZ
Eaten bazı bağlantıların kendileri tarafından da tespit edildiğini söyledi; "Türkiye de bazı bağlantılar tespit edildi. Bu bağlantıları yetkililerle paylaşmayı planlıyorum. Bilgileri kesinleştirdikten sonra 3 hafta içinde Türk yetkililerle de paylaşacağım. Bu konuda TFF ve Türk polisi ile çalışmak istiyorum. Eğer bir suç önüme gelirse, benim görevim bunu yetkililere ulaştırmaktır. Türk polisiyle de bazı toplantılarımız oldu, onların ilgisini de çekecek bilgiler verdim."

SUÇLULAR FUTBOLA BULAŞMAYACAK
Chris Eaten, kamuoyu açıklamasının doğru olmayacağını söyleyerek ekledi: " Birçok ülkeden bilgi elde ettik. Tabii ki spesifik bilgiler vermeyeceğim ama olayı çok ciddiye aldığımızı söylemeliyim. Sayın Blatter da söylemişti. Hiçbir şekilde suçluların futbola bulaşmasına izin vermeyeceğiz.

FİFA Güvenlik Komitesi Başkanı, verilebilecek cezalarla ilgili bir de ipucu verdi; "Türk yetkililerle konuşmadan size bir şey söylemem. Söyleyebileceğim tek şey; bugün Singapur'da şike soruşturmasında bir kişi hapse mahkum edildi."

TÜRK FUTBOLU DAHA İYİ OLACAK
Eaten, şikenin önüne yeni kanunlar ve yönetimlerin alacağı önemlerle geçilebileceğini söyledi: "Bence Türk futbolu daha iyi olacak. Polis soruşturmasının sonuçlarını görüyorum. Federasyonun kararı önemli değil ama Türkiye kendini çok güçlü bir davaya adamış olacak, bu da sağlıklı bir geleceğe işaret ediyor."