19 Mayıs kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yurdun dört bir yanında, dış temsilciliklerde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde coşku ile kutlanıyor.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 19 Mayıs 2011, 09:51
19 Mayıs kutlanıyor

İÇİNDEKİLER

Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı yurdun dört bir yanında kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında Ankara'da ilk tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Törene katılanlar, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

ANKARA
Anıtkabir'deki törenin ardından Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda tören düzenlenecek.. Törene, Cumhurbaşkanı Gül de katılıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 13.00'da Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve beraberinde ''29. Gençlik Haftası'' kutlamalarına katılacak gençlik temsilcilerini kabul edecek.

Kara Harp Okulu Komutanlığı'nda, ''Mütakere Dönemi ve İstanbul'dan Samsun'a Uzanan Yolda Mustafa Kemal'' konulu panel düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, akşam saat 20.00'da 19 Mayıs Gençlik Konseri verecek.

İSTANBUL

İstanbul'daki törenler ise saat 09.30'da Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törenler, Türk Telekom Arena Stadı'nda sürecek. Mayıs, KKTC ve dış temsilciliklerde de törenlerle kutlanacak.