Yazıcı'dan KPSS düzeltmesi

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, KPSS'nin ertelendiği ilişkin haberleri yalanladı, ''ötelenen KPSS değildir" dedi.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2011, 16:47
Yazıcı’dan KPSS düzeltmesi

İÇİNDEKİLER

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, KPSS'nin ertelendiği ilişkin haberleri değerlendirirken, ''Orada ötelenen KPSS sınavı değildir. KPSS A grubu sınavları zaten temmuz ayında yapılır. Bu sene de yine planlandığı gibi 9-10 Temmuz'da A grubu sınavları yapılacak'' dedi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki İzmit Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü hizmet binasının açılış törenine katılan Yazıcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin ''Son olayların ardından ÖSYM'ye güveniyor musunuz?'' sorusuna Yazıcı, ''Güveniyoruz tabi ki. Her kurumda yanlış olabilir. Adliyede, yargıda, yürütmede, yasamada, bürokraside askeriyede de olabilir. Mesela biz askeriyeye çok güveniyoruz. Önemli bir kurumumuz ama suç işleyenler ayrı. Yargı o süreçleri takip eder. Kurumlarla kişileri, kurumlar içindeki insan işlemleriyle genelini karıştırmamak gerekir'' diye yanıt verdi.

Yazıcı, ''KPSS'nin ertelendiği'' yönündeki haberlere ilişkin de AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Haberde maddi hata olduğunu bildiren Yazıcı, şöyle konuştu:

''Oradaki hata benden kaynaklanıyor. Orada ötelenen KPSS sınavı değildir. KPSS A grubu sınavları zaten temmuz ayında yapılır. Bu sene de yine planlandığı gibi 9-10 Temmuz'da A grubu sınavları yapılacak. B grubu sınavları da daha sonra yapılacak. Bizim seçim öncesi ötelediğimiz, kamu kurum ve kuruluşlarının Bütçe Kanunu ile almak üzere tahsis edilmiş kadroların kullanılmasıyla ilgili vize işlemleridir. Dolayısıyla seçim öncesi yapmak 'seçim yatırımı olarak kamuya istihdam yapılıyor', gibi yanlış yargılar oluşması düşüncesiyle bu alım planlamasını hemen seçim peşine öteledik. Söylediğim şey bu. O yayını da bu şekliyle düzeltmiş olalım.''