Avcı'nın yargılandığı dava birleştirildi

Hanefi Avcı'nın sanıklar arasında olduğu Devrimci Karargah Terör Örgütü Davası diğer örgüt davaları ile birleştirildi.

Giriş Tarihi 13 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 13 Nisan 2011, 16:03
Avcı’nın yargılandığı dava birleştirildi

İÇİNDEKİLER

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 22 sanıklı davanın diğer ''Devrimci Karargah Örgütü'' davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görülen Devrimci Karargah davasının ilk duruşmasında bazı sanık avukatları cübbelerini çıkartarak kürsünün önüne bıraktı.

Davaların birleştirildiği yönündeki kararı okuyan mahkeme başkanı, slogan atan sanıkların dışarı çıkartılmasını istedi. Salonda gerginlik yaşandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, Savcı Nuri Ahmet Saraç'ın iki davanın birleştirilmesi yönündeki mütalaası üzerine verilen kararı okumaya başladı. Yılmazabdurrahmanoğlu, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Devrimci Karargah ana davasıyla bugünkü davanın birleştirildiğine karar verildiğini açıkladı. Bu sırada sanık avukatları, "Kararı dinlemiyoruz." diyerek cübbelerini çıkartıp kürsünün önüne bıraktı. Sanıklar da, 'Hücreler bizi yıldırımaz', 'Yaşasın devrim ve sosyalizm' şeklinde slogan atmaya başladı. İzleyiciler de sanıkla ve avukatlara alkışlarla destek verdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, salonun boşaltılmasını istedi. Sanıklar ve avukatları jandarma görevlilerine direnince arbede yaşandı. Adliyeden çıkan izleyiciler de bahçede slogan attı.

Sesli ve görüntülü kayıt yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Hanefi Avcı, Rıdvan Turan, Nejdet Kılıç, Osman Baha Okar, Semih Aydın, Hakan Soytemiz, Oğuzhan Kayserilioğlu, Tuncay Yılmaz, Ulaş Bayraktaroğlu, Ecevit Piroğlu, Kemal Hamzaoğlu, İbrahim Turgut, Özgür Cafer Kalafat ve Günay Kubilay ile tutuksuz sanıklar Önder Sönmez, Özgür Aytulum, Sultan Seçik Kubilay ve Selda Başusta Çalık katıldı. Tutuksuz sanıklar Şenay Avcı ile Akın Tanrıverdi'nin katılmadığı duruşmada, haklarında yakalama emri bulunan Yaman Yıldız ve Salih Mahir Sayın da yakalanamadıkları için hazır edilemedi.