İnek kovalayan boğa kuyuya düştü

Sarıyer'de otlandığı alandaki ineklerin peşinden koşarken dar bir kuyuya düşen azgın boğa, itfaiye ve iş makinelerinin uzun uğraşları sonucu güçlükle kurtarıldı. Azgın boğayı kurtarma çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 07 Nisan 2011, 11:04
İnek kovalayan boğa kuyuya düştü

İÇİNDEKİLER

Olay, Zekeriyaköy'de inşaat halindeki villaların bahçesinde meydana geldi. Sahibi tarafından otlatılırken bir anda kaybolan ve yaklaşık 20 saattir aranan boğa, vatandaşların ihbarı üzerine bulundu. Çevredeki bir vatandaşın sesini işiterek kuyuda rastladığı boğanın kurtarılması için itfaiyeden yardım istendi.

Olay yerine gelen ekipler, kuyu ağzının dar olması nedeniyle tüm çabaları sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine makinesinden yardım istendi. Bu sırada uzun süredir aç olduğu gözlenen boğa için çevreden ot toplandı. Bir leğene konulan otla açlığı giderilen boğanın kurtarılması için iş makinesinin gelişi beklendi. Yetkililer, kayıp boğanın sahibine ulaşabilmek için çalışma başlattı. Boğanın kulağındaki küpe üzerinden tespit edilerek ulaşılan hayvan sahibi Fesih Aktaş olay yerine geldi.

Bu sırada gelen iş makinesi ise çalışmalara başlayarak kuyunun ağzını kırarak genişletti. Çalışmalar sırasında boğanın huysuzlanması üzerine hayvan sahibi Fesih Aktaş kuyuya inerek boğayı sakinleştirmeye çalıştı. Ardından halatlarla bağlanan boğa uzun uğraşların ardından güçlükle düştüğü kuyudan çıkarıldı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından özgürlüğüne yeniden kavuşan boğa, bir ara bağlı bulunduğu halattan kurtulunca bazı vatandaşların üzerine yürüdü. Bu sırada bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi.

Yeniden kontrol altına alınan boğa daha sonra sahibine teslim edildi. Aktaş, yetkililerin çalışmalarından dolayı itfaiye ve diğer görevlilere teşekkür etti. Hayvan ticaretiyle uğraştığını ifade eden Fesih Aktaş, "Dün otlatmak üzere dışarı çıkarmıştık. Sürekli inekleri kovalıyordu. Birden kayboldu ve tümgün aramalarımıza rağmen bir türlü bulamadık. Bulundu haberi üzerine buraya geldim ve şok oldum. Bu boğa buraya nasıl düşmüş, nasıl sığmış anlam veremedim. İnek peşinde koşarken başına neler geldi gördük. Bizde bu hayvanların peşinde geziyoruz" diye konuştu.