Günay'ı çok severim

Giriş Tarihi 21 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 26 Ocak 2011, 12:16
Günay’ı çok severim

İÇİNDEKİLER

Bülent Arınç, 'Ucube Heykel' tartışması nedeniyle sert bir dille eleştirdiği Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a zeytin dalı uzattı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ucube heykel tartışmasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay için sarf ettiği "Allah kimseyi onun durumuna düşürmesin" şeklindeki sözlerine Günay'ın "Bu sözleri şaşkınlıkla izledim" cevabına dair açıklama yaptı.

Bakan Günay'ın konu ile ilgili ne dediğini tam olarak bilmediğini söyleyen Arınç. "Ben Günay'ın, 'Başbakan Ucube dememiştir' şeklinde Başbakan'ın sözlerini düzelten tavrını eleştirdim. Günay'ı küçültmek istemedim. Ne amaçla olursa olsun Başbakan'ın sözlerini telvin etmek doğru değildir" dedi.
Ertuğrul Günay'ı çok sevdiğini dile getiren Arınç, " Aynı kabinedeyiz. Günay'ın benim üzerimde önemli bir hakkı var. 1985'te ben Refah Gecesi diye bir gecede yaptığım konuşma nedeniyle 5 yıl hapse mahkum oldum. Yargıtay'a giderken son mahkemeye de katılmıştı. Kendisini tanımadığım halde İzmir'e gelip bu davada avukatım oldu. Kendisi eleştirilerimi maksadını aşan bir söz olarak kabul ediyorsa çok üzüldüğümü ve özür dilediğimi söylemek istiyorum" diye konuştu.