İşte o katliamın perde arkası

Ağrı'nın Otlubayır köyünde 5 kişinin öldürüldüğü olayın perde arkasında yaşananları aydınlandı.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2010, 10:54
İşte o katliamın perde arkası

İÇİNDEKİLER

Katliamın yaşandığı köyün muhtarı Vehbi Aksoy, kardeşi Vahit Aksoy yeğenleri Serkan, Sinan ve Hakan Aksoy'un öldürüldüğü sırada köy sessizliğe bürünürken, olay yerine ilk ulaşan 112 Acil Servis ekipleri oldu. Olaydan habersiz yaralı arayan ekip, bir anda kendilerini 5 kişiyi öldüren Nihat A'nın karşısında buldu.

CESETLERİN YANINA KİMSEYİ YANAŞTIRMADI


Ekip çalışanlarının Nihat A'nın evinde bulunan bir yaralıya müdahale etmesinin ardından 5 kişinin öldüğü alana girmeye çalışması ortamı iyice gerdi. Jandarmanın gelmemesi nedeni ile cesetlerin başında oturup sigara içen Nihat A. (38), kimseyi cesetlerin başına yanaştırmadı. 112 çalışanlarının cesetlere yaklaşmasına sinirlenen şahıs, ekibe silah doğrultarak olay yerinden uzaklaşmalarını istedi.

112 PERSONELİNE SİLAH DOĞRULTTU


Yaşadıkları ve gördükleri karşısında şok olan 112 çalışanları, yerde yatan şahıslara müdahale edemeden kendilerine doğrultulan silahın gölgesinde beklemeye başladı. Bu duruma sinirlenen köy imamı, Nihat A'nın elinde bulunan silahı yukarıya doğru çekerek ekibe bir şey yapmalarını engelledi. Bu sırada cesetlerin başından uzaklaşan ekip, jandarmanın bölgeye gelmesini bekledi. Jandarmanın gelişi ile birlikte silahını bırakan Nihat A, teslim olarak olay yerinden uzaklaştırıldı. Korku dolu dakikalar yaşayan sağlık çalışanları daha sonra içeride bekleyen 3 yaralıya müdahale ederek Ağrı Devlet Hastanesi'ne taşıdı.

ZANLIYA AİT EVİ YAKMAYA ÇALIŞTILAR

Korku dolu saatler geçiren Otlubayır köyü halkı, jandarmanın köye girişi ile birlikte nefes alarak evlerinden çıktı. Gördükleri karşısında şaşkına dönen köylüler, 5 kişinin cenazesi karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Köyde eğitim ve öğretim başlamazken, olay sonrası tutuklanan Nihat A. ve Kardeşi Gökmen A.'nın aileleri koruma altına alındı.

Olayın ardından cenazelerin Trabzon Adli Tıp Kurumu'na götürülmesi, köyde bulunan yakınlarının sinirlerini iyice gerdi. Gergin bir şekilde bekleyen cenaze sahipleri, bu sırada Nihat A.'nın evini yakmak istedi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı köyde yapılan tüm girişimler engellendi. Cenazeler akşam saatlerinde Otlubayır köyüne getirilerek toprağa verildi. Köyde gerginlik sürerken, jandarma ve 112 ekip çalışanlarının bekleyişi sürüyor.