Şiddetli yağışa dikkat!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahmminleri...

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 26 Ağustos 2010, 11:31
Şiddetli yağışa dikkat!

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Samsun, Ordu, ve Siirt çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların Rize, Hopa ve Trabzon çevrelerinde şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerimizde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzeydoğu çevrelerinde görülecek olan yağışların Rize, Hopa ve Trabzon çevrelerinde şiddetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının güney bölgelerimizde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı(güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, zamanla kuzey ve doğusu çok bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla kıyıları çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Rize, Hopa ve Trabzon çevrelerinde şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu, Siirt çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.