Eşini ekmek bıçağıyla öldürdü

Kayseri'de Çetin K., eve dönmesini isteyip, "hayır" yanıtı aldığı eşini teyzesinin evinde 4 bıçak darbesiyle öldürdü. Yakalanınca polise "Namus davası" dedi

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 25 Ağustos 2010, 10:16
Eşini ekmek bıçağıyla öldürdü

İÇİNDEKİLER

Kayseri'de ayrı yaşadığı eşinin oturduğu evi basan koca, eşini öldürdü, birlikte yaşadığı teyzesini yaraladı. Olay Barbaros Mahallesi'nde meydana geldi. İlk eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan Gül K. (23), 5 yıl önce Çetin K., (51) ile evlendi. Aşçı eşinin işsiz gezmesi nedeniyle huzursuz olan genç kadın, ilk evliliğinden olan kızı Dilek (7) ile yeni evliliğinden oğlu Berat'ı da (5) yanına alarak 2 ay önce teyzesi Lehiza T.'nin (44) yanına yerleşti. Eşiyle barışmak isteyen ancak ikna edemeyen Çetin K.'nin sık sık olayın yaşandığı evin önüne gelip karısına, "Benden ayrılamazsın. Evine dönmezsen seni de kendimi de öldürürüm" diye tehditler savurduğu öğrenildi.

ÇOCUKLAR GÖRDÜ
Önceki gün de benzin dolu bidonla karısının yaşadığı binaya gelen Çetin K., kendini yakmak isterken polisçe ikna edilerek vazgeçirildi. Dün sabah yeniden evin önüne gelen Çetin K., dışarı çıkıp eve dönen teyze Lehiza T.'nin ardından eve girdi. Kocasını karşısında gören genç kadın bağırarak yardım istedi. Ancak Çetin K., yanında getirdiği ekmek bıçağıyla eşine saldırıp defalarca bıçakladı. Vücuduna 4 bıçak darbesi alan genç kadın olay yerinde öldü. Kaçıp mutfağa sığınan Lehiza T. de bıçaklanarak ağır yaralandı. Olay sırasında evde bulunan çocuklar Dilek ve Berat ile Lehiza T.'nin oğlu Mustafa (11) balkona kaçtı. Çocuklar, şahit oldukları dehşetin ardından şoka girdi.

KANEPENİN ALTINDA

Kardeşi Berat'a sarılarak olayı korku dolu gözlerle anlatan küçük Dilek, "Annem 'imdat öldürüyor' diye bağırıyordu. Hemen kardeşimle birlikte balkona çıkıp kanepenin altına saklandık. Sonra sesler bitince dışarı çıktık, annem kanlar içinde kapının hemen yanında yatıyordu, teyzem de mutfaktaydı" dedi. Yaralı teyze ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken gazetecilere "Yeğenimi öldüren o cani cezasını çeksin" diye konuştu.