Başbakan Denizli'de halka seslendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "MHP Üst yönetimi, asla ve asla MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin arzularını, taleplerini, isteklerini, en önemlisi de hissiyatını dikkate almıyor" dedi.

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 16:44
Başbakan Denizli’de halka seslendi

İÇİNDEKİLER

Erdoğan, AK Parti Denizli mitinginde yaptığı konuşmada, bu ile Aydın'dan geldiğini, Aydın'da ''demokrasi şehidi'' olarak nitelediği Adnan Menderes'i rahmetle ve minnetle yad ettiklerini söyledi.
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Merhum Menderes'in iktidara geldiği 1950'li yıllarda, dönemin ABD Dışişleri Bakanı bizim Mısır büyükelçimizle konuşuyor, 'Türkiye'nin Ortadoğu siyaseti nedir?' diye soruyor... Büyükelçinin cevabı gerçekten içler acısı... 'Bilmiyorum' diyor Türkiye'nin Büyükelçisi...

Merhum Menderes, büyükelçinin bu ifadelerini duyduğunda adeta acıdan kıvranıyor... O kadar yüreği yanıyor ki... İşte o andan itibaren Türkiye'yi bir dünya ülkesi yapmak, Türkiye'yi bölgede etkin bir ülke haline getirmek için yoğun mücadele veriyor. İktidara geldiğimizde maalesef manzara aynen 1950'li yılların başındaki gibiydi.''

''MİLLİYETÇİLİK, TÜRKİYE KAZANACAKSA, BİZ KAYBETMEYE RAZIYIZ DİYEBİLMEKTİR''
İktidara geldiklerinde gündemi belirlenen bir Türkiye bulunduğunu ancak AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmalarla Türkiye'yi gündem belirleyen bir ülke konumuna yükselttiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu iş vizyon işidir, bu iş yürek işidir. Milliyetçiliği istismar edenlerin halini görüyorsunuz... Milliyetçiliği şehitleri istismar etmek zannediyorlar. Milliyetçiliği kışkırtma, tahrik zannediyorlar, hakaret etme, sövme zannediyorlar.

Milliyetçilik, ülkeye bir ufuk çizebilmektir, bir vizyon oluşturabilmektir. Milliyetçilik, ülkeyi büyütecek, geliştirecek politikalar ortaya koymaktır. Milliyetçilik, tarih şuuruna, millet şuuruna sahip çıkmaktır. Milliyetçilik, halkını sevmek, halkına, vatanına hizmet etmektir. Milliyetçilik, 'Türkiye kazanacaksa, biz kaybetmeye razıyız' diyebilmektir.''

Türkiye'yi içine kapatmanın, dünyadan koparmanın milliyetçilik olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü pekiştirecek hizmetlere, adımlara, projelere karşı çıkmak milliyetçilik değildir. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne karşı çıkmak, çözümsüzlüğü çözüm gibi göstermek milliyetçilik değildir. Polis otolarını yakmak, esnafın dükkanlarına zarar vermek, masum insanları hedef göstermek milliyetçilik değildir.

Benim vatanını, milletini seven, manevi değerlerini, medeniyet değerlerini sahiplenen kardeşlerim yaşananları çok güzel görüyor, kimlerin istismarcı olduğunu, kimlerin Türk insanının selametini düşündüğünü çok iyi anlıyor. Biz ülkemizde Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Roman'ı, Boşnak'ı, Abaza'sı, Arnavut'u ile biriz, beraberiz, bütünüz. Yunus'un dili ile yaratılanı Yaradan'dan ötürü severiz, bizim anlayışımız bu. Ayrımcılık yok. Biz etnik milliyetçiliğe 'hayır' diyoruz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlığına 73 milyon olarak 'evet' diyoruz. Bizim farkımız bu bölgesel milliyetçiliğe 'hayır' diyoruz. 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarına 'evet', Türkiye olarak bütünlüğüne 'evet' diyoruz farkımız bu.''

''BU SEVİYEDEKİ İNSANLARIN TÜRKİYE'YE NE FAYDASI OLABİLİR?''
''MHP'nin Anayasa değişikliğine neden, hangi gerekçeyle, hangi saikle karşı çıktığını bilen var mı?'' diye soran Başbakan Erdoğan, TBMM'de 411 oyla kabul edilen Anayasa değişikliğine MHP'nin 'evet' dediğini, bu değişikliğin CHP'nin itirazı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nden döndüğünü ifade etti.
Erdoğan, şunları söyledi:

''Bugün MHP çıkıyor, işte 411 ile evet dediği konunun yolunu açacak olan bu düzenlemeye 'hayır' diyor. Bunları anlamak mümkün değil, akşam başka sabah başka... Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değişmesine, hukukta keyfiliğin artık sona ermesine şimdi MHP karşı çıkıyor, üstelik de bunu CHP ile birlikte yapıyor. Bunlar hiçbir araya gelir miydi? Ama şimdi CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü hepsi aynı istikamette buluştular. Hepsi de ne diyorlar? Malum, 'evet' demiyorlar. Ya o zaman samimi değillerdi, ya da şimdi samimi değiller.

Bakın, buradan altını çizerek ifade ediyorum... Şu anki MHP yönetimi asla ve asla MHP tabanının hassasiyetlerine sahip çıkmıyor. MHP üst yönetimi, asla ve asla MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin arzularını, taleplerini, isteklerini, en önemlisi de hissiyatını dikkate almıyor. Kendi arkadaşlarına, kendi yol arkadaşlarına, ülküdaşlarına 'zavallı' diyecek kadar, 'uşak' diyecek kadar, burada edebimden ağzıma alamayacağım hakaretler edecek kadar gözleri kararmış durumda. Bu üsluptaki, bu seviyedeki insanların Türkiye'ye ne faydası olabilir? Her şeye karşı olmayı, her şeyi reddetmeyi siyaset zanneden bu insanların bu ülkeye ne faydası olabilir?

MHP'ye oy vermiş kardeşlerimin de bu hareketleri, bu izansızlığı, vicdansızlığı gördüklerini biliyorum. Onlara sesleniyorum, bu proje AK Parti projesi, Tayyip Erdoğan projesi değil, birkaç kişinin hazırladığı proje değil. Burada iki seçenek var, ya milletin anayasasına 'evet' diyeceksin ya da darbe anayasasına 'evet' diyeceksin. MHP yönetimi milletin Anayasası'na 'hayır' darbe anayasasına 'evet' diyor. Yaptıkları bu. Onun için 12 Eylüle kadar durmak yok yola devam. Denizli'de MHP'ye oy vermiş vatandaşlarım, ellerini vicdanlarına koysunlar. 12 Eylül'ün acısını onlar da çok çekti.''

'EVET' DİYENLERE KARŞI CADI AVI BAŞLATTILAR''

12 Eylül'ün acısını en derin, en ağır şekilde yaşamış olan herkesin, 12 Eylül Anayasası'ndaki bu değişikliğe 'evet' diyeceğine inandığını belirten Erdoğan, 27 Mayısları, 12 Martları, 12 Eylülleri, 28 Şubatları gören, bilen, okuyan, yaşayan herkesin, gür bir sesle demokrasiye sahip çıkacağına, milli iradeyi zaafa uğratan bu tür müdahalelerin yaşanmaması için 'evet' diyeceğine yürekten inandığını vurguladı.

Erdoğan, şunları kaydetti:
''Verilecek her 'hayır' oyunun kimin ekmeğine yağ süreceğini, kimin değirmenine su taşıyacağını aziz milletim lütfen iyi değerlendirsin, iyi analiz etsin.
Görüyorsunuz... Demokrasi diyenler, parti içi demokrasi diyenler, özgürlük diyenler, şimdi 'evet' diyenlere karşı cadı avı başlattılar, 'evet' diyen kendi arkadaşlarını linç etmeye başladılar.
Belediye Başkanları vicdanının sesine kulak veriyor, sağduyuyla hareket ediyor, 'evet' diyeceğim diyor, hep birlikte üzerine gidiyorlar. Kendi parti arkadaşları vicdanıyla konuşuyor, doğruları konuşuyor, 'evet' diyeceğim diyor, hemen ihraç istemiyle disipline sevk ediyorlar.''

''KURULTAYDA MASANIN ÜZERİNE ÇIKAN, GÖZYAŞLARIYLA ALKIŞ TUTANLAR...''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gittiği her yerde 'Hayırda hayır vardır' sloganını kullandığını anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ya insan taklitçi olur da, bu kadar olmaz. Bir parti popülist olur da bu kadar olmaz. CHP'nin fırsatçılığını bilirdik de, bu kadarını bilmezdik. 'Hayırda hayır var' sloganı 27 Mayıs sonrasında darbe anayasasına karşı çıkanların kullandığı slogandı.

Dikkatinizi çekiyorum... 12 Eylül darbesini yapanlar, oy pusulasına evet–hayır yazmadılar. evet–ret diye yazdılar. Niye ret yazdıkları sorulduğunda, '1960'taki 'Hayırda hayır vardır' sloganı kullanılmasın diye' ret yazdıklarını açıkladılar.

Şu fırsatçılığa bakar mısınız... 1960'ta darbe anayasasına karşı kullanılan slogan, bugün CHP tarafından darbe anayasasını korumak için kullanılıyor.

Şimdi, Anamuhalefet Partisi'nin Genel Başkanı sabah gidiyor, birkaç ilçede halka hitap ediyor. Oralarda kuyuya taşlar atıyor. Ne demek istediği, neyi savunduğu, ne söylediği belli değil. Ama akşam olunca, candaş medyadan arkadaşları, akıldaneleri, hani o kurultayda ayakkabılarını çıkarıp masanın üzerine çıkan, gözyaşlarıyla alkış tutanlar bir araya geliyorlar, kuyuya atılmış taşları çıkarmak için kırk dereden su getiriyorlar.''