Kocaman'ın liderlik projesi

Fenerbahçe’nin hocası Aykut Kocaman, Beşiktaş derbisine lider gitmeyi planlıyor.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2011, 11:01
Kocaman’ın liderlik projesi

İÇİNDEKİLER

Tecrübeli hoca, futbolcularına her fırsatta yenilmezlik serisini 35 maça çıkarmaları gerektiğini ifade ediyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan yararlanıp hem takımını fiziki olarak iyileştirmeye çalışıyor hem de oyuncularının aklına, hayalindeki hedefi yerleştirmeye gayret ediyor.

Kocaman'ın kafasındaki planda, sarı-lacivertli takımda işler yolunda gittiği için sıradaki Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor maçlarını mutlaka kazanmak bulunuyor. Öncelikle bu iki karşılaşmadan kayıpsız ayrılarak, Beşiktaş'la 8. hafta Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanacak derbiye lider gitmek isteyen Aykut Kocaman, dev maça moralli çıkmayı planlıyor.

Devre sonuna kadar
Sarı-lacivertli futbolculara her fırsatta ligde 23 maçtır yenilmeyen bir takım olduklarını hatırlatan başarılı teknik adam, bu seriyi kısa vadede 35 maça çıkarmak için çabalamaları gerektiğini de ifade etti. Aykut Kocaman'ın ilk planda ligde ilk yarı sonuna kadar namağlup unvanını sürdürmek istediği vurgulandı.
Kocaman, yenilmezlik serisini 35 maça çıkartarak, hem rakipler üzerinde baskı oluşturmak hem de saha dışı tartışmalar yüzünden eksilen özgüvene tavan yaptırmayı hesaplıyor.

Ligin ilk yarısını yenilmeden tamamlama hedefinin yanı sıra mümkün olduğu kadar kazanarak, play-off grubuna en üst seviyede puan taşımaları gerektiğine dikkat çeken sarı-lacivertli hoca, Mersin İdmanyurdu maçının bu planın en kritik virajlarından biri olduğunu düşünüyor.

Hedef Mersin
Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana milli takımlarda bulunun futbolcuların yanısıra Serdar Kesimal, Dia, ve Serkan Kırıntılı katılmadı. Uğur Boral ise takımdan ayrı çalıştı. Bu arada Fenerbahçe Kulübü'nün resmi twitter hesabının 300 bininci takipçisine kaptan Alex'in imzalı formasını hediye edeceği açıklandı. Alex'in ayrıca tüm takipçiler içinden en yaratıcı tweet'i atan 10 kişiye de imzalı forma vereceği kaydedildi.