Geleceğin enerjisi için dev adım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2017 Güncelleme 22 Aralık 2017, 02:02
Geleceğin enerjisi için dev adım

İÇİNDEKİLER

'Yeka Fotovoltaik Hücre ve Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi'nin temeli atıldı. 1.3 milyar dolar maliyete sahip dev projeyi Güney Koreli Hanwha Q Cells ile Kalyon Grup ortaklaşa yapacak. Ankara Malıköy Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Türkiye'nin ilk yerli güneş modülü entegre tesisinin temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bu yatırımın, ülkenin hedeflerine bir adım daha yaklaşılmasına vesile olacağına işaret ederek, hem enerji teknolojilerinin geleceğinin temelinin atıldığına hem de yenilenebilir alternatif enerji kaynaklarının daha da zenginleştiğine dikkat çekti.


Tesisin enerji teknolojilerinin yerlileştirilmesinde önemli bir kilometre taşı olacağını belirten Enerji Bakanı Berat Albayrak ise "Bu yatırım binin üzerinde istihdam sağlayacak ve beraberinde yan sektörlerde de yeni iş alanlarının oluşmasına imkan verecek" dedi. Albayrak, fabrikanın dünyanın en büyük fotovoltaik sahasını inşa edeceğini kaydetti.



Konuşmaların ardından Hanwha Q Cells-Kalyon Ortak Girişimi Başkanı Cemal Kalyoncu, Başbakan Yıldırım'a 'Güneş Paneli Hücresi Plaketi' takdim etti.