Akkuyu’da CKK imzası

Akkuyu NGS’nin yüzde 49 hissesini almak için protokole imza atan Cengiz-Kolin-Kalyon ortaklığı, inşaatın bu yıl başlayacağını, anlaşmanın Rusya ile ilişkilere büyük ivme kazandıracağını duyurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2017 Güncelleme 21 Haziran 2017, 01:20
Akkuyu’da CKK imzası

İÇİNDEKİLER

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) yüzde 49 hissesinin Cengiz-Kolin- Kalyon (CKK) ortaklığı tarafından alınmasına yönelik ön protokol önceki gün Moskova'da imzalanırken; anlaşma hem projede işleri hızlandıracak hem de Rusya ile olan ilişkilere büyük ivme kazandıracak.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, "Projede inşaat bu yıl başlıyor. Türkiye nükleeri öğrenmek zorunda ve Rusya bu konuda çok önemli bir ortak. Anlaşmayla CKK, Türkiye'nin enerji sektörünü daha da üst seviyelere taşıyacaktır. O bakımdan bu protokolü çok önemsiyoruz" dedi. Mehmet Cengiz, Akkuyu NGS'deki yüzde 49'luk payın, CKK ortaklığındaki Cengiz- Kolin-Kalyon şirketleri arasında 3 eşit paya bölüneceğini de kaydetti. Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu da Akkuyu NGS'nin Türkiye için önemine işaret ederek, "Bu anlaşma, Rusya ile olan ilişkilerimize çok büyük bir ivme kazandıracaktır" ifadesini kullandı. CKK olarak havalimanı başta olmak üzere çeşitli projeleri değerlendirdiklerini anlatan Kalyoncu, "Yurt dışında da enerji ve inşaat projelerimiz var. Afrika'ya da yavaş yavaş bakıyoruz" diye konuştu. Kalyoncu, şirket olarak ise yenilenebilir enerji sektöründe yeni atılımlar planladıklarını belirterek, gelecek yıl güneş paneli üretimine başlamayı planladıklarını anlattı. Kolin İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu da Akkuyu NGS'nin, Türkiye ve Rusya arasındaki iyileşme sürecini de hızlandıracak bir proje olduğuna dikkati çekti. Koloğlu, Türk ve Rus liderlerin, Akkuyu'da Türk ortakla devam edilmesi için birlikte karar aldıklarını vurguladı.