Çek bir tatil

Kamu çalışanlarına tatil kolaylığı için düğmeye basıldı. ‘Çekle tatil’ projesi indirim ve taksit imkanı getirecek. İndirim oranı, her çalışan için farklı olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2016 Güncelleme 18 Haziran 2016, 01:01
Çek bir tatil

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca kamu çalışanına tatil fırsatı geliyor. Kamu çalışanlarına tatilde indirim ve taksit imkanı için kollar sıvandı. Turizmciler tarafından hazırlanan 'Çekle tatil' projesi önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile masaya yatırılacak. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, projenin detaylarını açıkladı. Kamuda çalışan her kademedeki memuru, işçiyi kapsayan projeye göre; çalışanlara alım gücüne göre bir belge verilecek. Herkesin bütçesine göre bir rakam çıkacak. O belgenin üzerindeki rakama göre o kişiye özel bir indirim uygulanacak ve taksit imkanı getirilecek.

BAKAN'A GİDİYOR
Projeye hem otelciler hem seyahat acentelerinin katkı vereceğini, isterse kamunun da ayrıca bir katkı sağlayacağını kaydeden Ayık, şöyle devam etti: "Kamu işin arkasındaki garantör yapıda olabilecek. Karma bir proje. Türkiye'de yaklaşık 3-3.5 milyon civarında kamu çalışanı var. Aileleriyle düşündüğümüz zaman çok ciddi bir potansiyel var. Bu projenin temel amaçlarından biri iç pazarın canlandırılması. Ön çalışmamız hazır. 2-3 haftalık süreçte formüle edilirse çok iyi olur. Projeyi önümüzdeki günlerde yeni Bakanımız Nabi Avcı'ya sunacağız." Projenin, eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal döneminde TÜROFED, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve bakanlıkla işbirliği içinde hazırlandığını belirten Ayık, "Çekle tatil projesini önümüzdeki günlerde yeni Bakanımız Nabi Avcı ile görüşüp tekrar gündeme getirmek istiyoruz. Projeye son şeklini verip mutlaka hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.