Bireysel emeklilikte devrim gibi karar

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, iş değiştiren veya yeni işe girenler için zorunlu hale gelecek olan bireysel emekliliğe katılım programının detaylarını verdi.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 22 Nisan 2016, 15:56
Bireysel emeklilikte devrim gibi karar

İÇİNDEKİLER

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Bireysel emeklilik ile ilgili yeni yapılacak olan sistemin detaylarını açıkladı. İşte Şimşek'in o açıklamalar...

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ
* Çalışmalarımızı tamamladık, sektörle istişare ettik, dünyanın en önemli uygulamalarını baz aldık. Yoğun gündemden dolayı EKK ile konuşamadık. Bu konuşmayı yaptıktan sonra Bakanlar kuruluna getireceğiz

* Emekliliğin 3 türü var; Prim karşılığı emeklilik, Tamamen gönüllü bireysel emeklilik, bir de kısmen emeklilik var. Bu kısmen emeklilik bizim üzerinde çalıştığımızdır.

* Sistem şöyle çalışacak yeni işe girenler otomatik olarak iş değiştrienler otomatik olarak bir bireysel emeklilik sistemine kayıt olacaklar. Maaşlarından kesilip kendi hesaplarına yatırılacak. Kalmak isterse işe girdikten sonrada devam edecek. İpş veren bu kesintiyi alacak. Anlaştığı bir fon ile kaynak orada işçinin adıyla yöneticelek. Biz işçilerimize ilerde devletin emekli maaşına bağlı olmasını ortadan kaldıracağız. Devletin emeklilik sistemi büyük açıklar veriyor.

* 6 ay bir zorunlu katılım olması sonrası zisteğe bağlı olacak.

Şimşek'in diğer açıklamalarından satır başları şöyle;

MERKEZ BANKASI
* (Merkez Bankası Başkanlığı'na Murat Çetinkaya'nın atanması) Atamadan bir hafta önce isimleri değerlendirdik. Bankanın içinden güven veren deneyimli bir arkadaşımızı seçtik. Ümit ediyorum ki bu iyi başlangıç devam edecek. Gelen arkadaşa olan güvenimiz tam.

* Zaman zaman tartışmalar olabilir önemli olan kurumun iyileşmesidir.

* MB'nin görev tanımı değişikliği gündemimizde yok