Göstermelik indirim

Esnaf, fazla kâr ettikleri için fiyatı indirmesi gereken akaryakıtçılara tepki gösterdi: Göstermelik indirim yapmayın. Isıtılmış gazla halkı kandırmayın

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Göstermelik indirim
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt dağıtım şirketlerinin yaptığı indirimlerin yeterli olmadığını söyledi.

BOŞ HAVA BASILIYOR
Palandöken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) uyarı mektubundan sonra bazı akaryakıt dağıtım şirketlerince yapılan indirimleri 'göstermelik' olarak değerlendirdi. Bir yandan akaryakıtta indirim yapılırken, bazı akaryakıt şirketlerinin LPG'de gaz ısısını artırdığını ileri süren Palandöken, şunları kaydetti: "Akaryakıt dağıtım şirketlerinin yapmış olduğu göstermelik indirimler yeterli değil. EPDK tarafından herhangi bir fiyat uygulaması yapmadan gerçekleştirilen indirim, taşımacı esnafımıza fayda getirmedi. Gaz ısısının artırılması her depo başına 3 ile 5 litre arasında boş hava basması anlamına gelmektedir. Yani her depoda haksız yere 3 ila 5 lira arasında esnafımızdan haksız olarak kazanç elde edilmektedir. İndirim yaptık, diyerek halkı ısıtılmış havayla kandıran istasyonlara daha katı yaptırımlar ve cezalar uygulanmalı, mevcut denetimler artırılmalıdır."
Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler