"Kumaşın Mercedes'ini üretiyoruz"

Çalık Holding bünyesindeki GAP Güneydoğu Tekstil Genel Müdürü Önder Öksüz, takvim.com.tr’ye kritik açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 27 Nisan 2012, 10:36
Kumaşın Mercedes’ini üretiyoruz

İÇİNDEKİLER

Tekstil , Türkiye'nin özellikle ihracat alanında lokomotif sektörlerinin başında geliyor. Dünyanın dört bir yanına kumaş ihraç eden ve Türkiye'nin en çok denim kumaş ihracatı yapan firmalarından olan GAP Güneydoğu Tekstil, dün düzenlediği bir defile ile 2013 Sonbahar – Kış koleksiyonunu tanıttı. Çalık Holding bünyesindeki GAP Güneydoğu Tekstil'in Genel Müdürü Önder Öksüz, bu toplantıda takvim.com.tr'den Yiğit Şeker'e önemli açıklamalarda bulundu.

"HÜKÜMETE TEŞEKKÜR EDİYORUM"


Tekstil sektörü ile cari açık ilişkisine değinen Önder Öksüz, hükümetin son dönemde aldığı yeni kararların tekstil sektörünü hak ettiği yere getirdiğini söyledi. Öksüz, konuyla ilgili şunları söyledi;

"Daha önceki süreçte belki tekstilin konumuyla ilgili Türkiye'de farklı tartışmalar vardı. Tekstil hak ettiği yeri alamıyordu. Ancak hükümetimize teşekkür ediyorum. Son dönemde uyguladıkları politikalarla ve teşvikle tekstile hak ettikleri değeri verdiler. Bunların olumlu yansımaları olacak. Teşvikle birlikte organize sanayi bölgelerine sağlanan büyük olanaklar var. Bunlardan firma olarak biz de yararlanacağız. Hükümetimiz tekstilde ihracat ve ithalat kalemlerini ayrı ayrı değerlendirdi ve buna göre önemler aldı."

"KUMAŞIN MERCEDES'İNİ ÜRETİYORUZ"


Türkiye'de tekstil sektörünün çok önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Önder Öksüz,"
Tekstile sadece istihdam yaratan bir sektör olarak bakmak çok yanlış olur. Otomotiv sektörü bugün Türkiye'de çok iyi bir noktada ama, biz denim kumaşın Mercedes'ini üretiyoruz. Bizim ürettiğimiz ürünün katma değeri çok yüksek. Biz bir Pakistan, ya da Bangladeş değiliz. Bugün Türkiye'de tekstil üretimi yapan her sektör kendi alanının lideri" dedi.

NEDEN YABANCI MARKA TERCİH EDİYORUZ?

GAP Güneydoğu Tekstil Genel Müdürü Önder Öksüz, Türkiye'de alım gücü olan kitlelerin kot pantolonda neden yabancı markalara değindiği konusuna ise çarpıcı bir yanıt verdi. Öksüz,"O da markanın büyüsü. Bugün sizin alım yaptığınız yabancı marka kot pantolonların herhalde yüzde 90'ı Türkiye'de üretilmiş kumaşlarla yapılıyor. Biz Diesel, G-Star gibi çok büyük firmaların tedarikçisiyiz. Alınan pantolonun kumaşı Türkiye'den çıkıyor. Ancak şu da bir gerçek. Türkiye'deki markalar artık çok doğru noktadalar. Bu durum da yıllar içinde değişecektir" şeklinde konuştu.