Mostar, Türk yatırımcıları bekliyor

Bosna Hersek Meclis Başkanı Murat Çoriç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)'nı ziyaret etti.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 15 Aralık 2011, 12:58
Mostar, Türk yatırımcıları bekliyor

İÇİNDEKİLER

Bosna Hersek Meclis Başkanı Murat Çoriç, Mostar ile Antalya'nın iklim bakımından birbirine benzediğine dikkat çekti. Ülke turizminin yarıya yakınının Mostar'da gerçekleştiğini belirten Çoriç, en önemli handikaplarının turistleri ağırlayacak yeterli tesis ve yatak kapasitesinin bulunmayışı olduğunu aktardı.
Mostar'da otel yatırımlarına ihtiyaç bulunduğunu belirten Çoriç, Türk yatırımcılara davette bulundu. Ünlü Mostar Köprüsü'ne 150 metre mesafede bulunan tarihi bir binanın önümüzdeki günlerde devlet tarafından satışa çıkarılacağı haberini veren Çoriç, binanın otel olarak turizme kazandırılmasını, özellikle Türk yatırımcıların bu ihaleye ilgi göstermesini arzu ettiklerini vurguladı.

Türk Hava Yolları'nın Bosna Hersek Havayolu şirketine ortak olduğunu da hatırlatan Çoriç, Türkiye ve Bosna Hersek arasında seferlerin artacağını kaydetti.

ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak da konuk başkana Antalya ekonomisi ve ATSO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bosna Hersek'i kardeş ülke olarak gördüklerini, iki ülke arasındaki ilişkilerin Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzandığını belirten Parlak, bu ilişkinin karşılıklı ticarete de yansıması gerektiğini söyledi. Parlak, her alanda ikili ilişkilerin gelişmesi için destek vermeye ve işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, konuk başkana ziyaretin anısına bir plaket verdi.