Cumhurbaşkanı Topi Çalık Holding'de

Çalık Holding'i ziyaret eden Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, ülkesine yaptığı yatırımlardan dolayı Ahmet Çalık'a teşekkür etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2011 Güncelleme 15 Nisan 2011, 08:49
Cumhurbaşkanı Topi Çalık Holding’de

İÇİNDEKİLER

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve politik bağların gelecekte de doruk noktada süreceğini söyledi. Avrasya Ekonomi Zirvesi için Türkiye'ye gelen Cumhurbaşkanı Topi, ülkesinde gerçekleştirdiği yatırımlar nedeniyle Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Görüşmede Çalık Holding CEO'su Dr. Berat Albayrak ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyeleri de bulundu.

'ORTAK TARİHİMİZ VAR'

Türk halkının kendileri için kardeş bir halk olduğunu söyleyen Topi, şöyle konuştu: "Çok uzun ortak bir tarihimiz var. Siyasi, ekonomik ve halklarımız arasındaki sosyal ilişkiler doruk noktaya ulaşmıştır. Arnavutluk ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler de hızla ilerlemektedir. Çalık Holding, bizim için çok önemli bir kuruluş ve Arnavutluk'ta çok önemli yatırımlara imza atmaktadır. Bu yatırımlardan dolayı çok mutluyuz. Şundan eminim ki Ahmet Bey Arnavutluk'u çok seviyor. İlişkilerimi-zin geleceği çok daha iyi olacak ve gelişerek ilerleyecek."



500 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Arnavutluk'ta bugüne kadar yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren Çalık Holding'in sahibi olduğu Banka Kombetare Tregtare (BKT), GSM operatörü Eagle Mobile ile sabit hat operatörü AlbTelecom, ortalama 3 bin kişiye istihdam sağlıyor.



ÇALIK: ARNAVUTLUK EVİMİZ GİBİ
Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık, Arnavutluk'ta kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirterek, "Arnavutluk ekonomisine ivme kazandıracak yatırımlara ve iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



* Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Çalık Holding Genel Merkezi'nde, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Çalık Holding CEO'su Dr. Berat Albayrak ile görüştü.