310 bin kişiye emeklilik müjdesi

SGK Başkanı Emin Zararsız, Torba Yasa ile Kurum'a borcu bulunan vatandaşlara yapılandırmanın detaylarını yerinde anlatacaklarını belirtti.

Giriş Tarihi 07 Mart 2011, 00:00 Güncelleme 07 Mart 2011, 14:58
310 bin kişiye emeklilik müjdesi

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'na borcu bulunan Bağ-Kur'lulara emeklilik müjdesi geldi. SGK Başkanı Mehmet Emin Zararsız, yapılandırmadan yararlanıp borcunu kapatan yaklaşık 310 bin kişinin emeklilik imkanı bulunduğunu belirtti. Zararsız, bu çerçevede banka kredisiyle emeklilik için Ziraat Bankası ile anlaştıklarını da kaydetti.

İl müdürleri ve kendisinin borçlulara mektup göndereceğini ifade eden Zararsız, kendisinin 100 bin lira ve üzeri borcu olanlara, il müdürlerinin ise bin lira ile 100 bin lira arasında borcu olanlara mektup göndereceğini aktardı.

2 MİLYON 39 BİN KİŞİYE MEKTUP

Cep telefonlarına mesaj atarak da vatandaşın bilgilendirileceğini ifade eden Zararsız, müracaat için kalan sürelerin de sigortalılara bildirileceğini söyledi. SGK Başkanı, "Toplam 3 milyon 790 bin kişi bize borçlu. 100 bin lira ve üzerinde borcu bulunan 22 bin 533 kişiye ben mektup göndereceğim. Mektup gidecek kişi sayısı ise 2 milyon 39 bin kişi." diye konuştu.

Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Zararsız, borcunu ödediği zaman emekli olma ihtimali bulunan kişi sayısının 310 bin olduğunu belirtti. 272 bin kişinin sigortasını yatırmadığı için sigortalılığı durduğunu bunların sigortalılığının aktif hale geldiğinde emekli olma durumuyla karşı karşıya kalacaklarına vurgu yapan Zararsız, bunun için Ziraat Bankası ile anlaştıkları bilgisini verdi. Ziraat ile yapılan anlaşmanın detaylarının 1-2 güne kadar açıklanacağını belirten Zararsız, "Ziraat Bankası borcu olan herkese, SSK ve Bağ-Kurlulara kredi verecek. O paralar direk bizim hesaplarımıza aktarılacak. Vatandaşlar da emekli maaşına bağlanacak." şeklinde konuştu. Zararsız, 2008 yılı yapılandırmasında Bağ-Kur'a borcu olan 144 bin 643 kişinin Halk Bankası'ndan çektiği krediyle ya da kendi cebinden ödeyerek emekli olduğu bilgisini verdi.