YEDAŞ'ta Çalık dönemi

Çalık Enerji, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım'ı 441.5 milyon dolara devraldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Kamunun yatırım ihtiyacını üzerine alan şirketlere teşekkür ederim' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2010 Güncelleme 31 Aralık 2010, 11:11
YEDAŞ’ta Çalık dönemi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de elektrik dağıtımında başlayan özelleştirme rüzgarına Yeşilırmak elektrik dağıtım bölgesi de eklendi. 1 milyon 470 bin aboneye hizmet veren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), enerji, telekom, finans, inşaat, tekstil, medya ve maden sektörlerinde yaklaşık 20 bin çalışanıyla faaliyetlerini sürdüren Çalık Holding ailesine katıldı. Devir ile birlikte YEDAŞ, Kasım 2009'daki özelleştirme ihalesini 441 milyon 500 bin dolarla kazanan Çalık Holding kuruluşu Çalık Enerji'nin yönetimine geçti. 700 çalışanı bulunan YEDAŞ'ın nihai devir teslim töreni, dün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleşti. Devir sözleşmesi Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu tarafından imzalandı. Törene, Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak, Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektrik dağıtım özelleştirmelerinden 16 milyar dolarlık gelir geldiğini belirterek, "İhalelere ilgi gösteren şirketlere bu riski alıp vatandaşa hizmet sunması ve kamunun yatırım ihtiyacını üzerine almasından dolayı teşekkür ederim" dedi.

YEDAŞ'DA YENİ DÖNEM
Enerji Bakanı Taner Yıldız da, Yeşilırmak'ın devriyle elektrik dağıtım hizmetlerinde özel sektörün payının % 50'nin üzerine çıktığını belirtti. Yıldız, "Yatırımlar 2-2.5 katına çıkacak. Hizmet, rekabetle kaliteli olacak" dedi. İhale sonrası geçen 1 yıllık süreçte Çalık grubu çalışanlarının devir sürecinde yoğun mesai harcadıklarını söyleyen Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak, "YEDAŞ'da yeni bir dönem başlıyor. Bu kuruma emek veren değerli YEDAŞ çalışanları artık 20 bin kişilik büyük bir ailenin üyesi oluyor. Bu birliktelikten doğan sinerji ile YEDAŞ'ın Türkiye çapında iyi bir konuma geleceğine inanıyorum. Bugüne kadar enerji dağıtım sektöründe sergilediğimiz başarılı performansı burada da sürdüreceğiz" diye konuştu.

HEDEFİMİZ KALİTELİ HİZMET
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, holdingin 14 ülkede faaliyet gösterdiğini ve mevcudiyetinin olduğu her bölge ile sektöre katma değer yarattığını söyledi. Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın blok satış yöntemiyle gerçekleştirdiği elektrik dağıtım ihaleleri kapsamında devraldığımız Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi, bu bölgenin gelişim ve potansiyeline duyduğumuz inancın göstergesidir. Attığımız imzalarla, Çalık Enerji'nin bir parçası olmasından büyük mutluluk duyduğumuz YEDAŞ, stratejik ve önem arz eden yatırımlarımız arasında şimdiden yerini almış bulunuyor. Yaptığımız her yatırımla ülke ekonomisi, vatandaşları ve çalışanları için değer üreten bir grup olarak, bu güzide kurumun ailemize katılmasını sosyal sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. Hedefimiz, bölge halkına en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmaktır. Çalık Holding ailesine katılan YEDAŞ'ın değerli çalışanlarına da 'aramıza hoşgeldiniz' diyorum. Grubumuz, bu yeni dönemde YEDAŞ çalışanları ile el ele vererek bölgede yeni başarı hikayesine imza atacaktır."

5 İLDE 1.5 MİLYON ABONE
* YEDAŞ; Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop'u kapsayan bölgede 1 milyon 470 bin aboneye hizmet veriyor.
* YEDAŞ, Türkiye elektriğinin yaklaşık yüzde 3'ünü dağıtıyor.
* Dağıtım ihalesi ile şirketin şartname gereği ilk peşin tutarı dün ÖİB'ye ödendi.