Memura ek zam geliyor

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık memurları yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu.

Giriş Tarihi 23 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 23 Aralık 2010, 14:20
Memura ek zam geliyor

İÇİNDEKİLER

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 2011 yılında öğrenci harçlarını değil; burs, öğrenim ve harç kredisi oranlarını yüzde 22 oranında artırdıklarını, engelliler için bundan böyle yüzde 33 daha fazla ödenek ayrılacağını ve memur maaşlarına 200 TL'yi aşkın bir zammın yapılacağını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda Maliye Bakanlığı bütçesi üzerine bir konuşma yapan Malatya milletvekili Çalık, Türkiye'nin 2001 krizinin ardından hızla toparlanarak ciddi bir büyüme grafiği yakaladığını söyledi.

Avrupalı hükümetlerin, krizin faturasını halklarına yüklerken, AK Parti'nin insanı merkeze alan dönüşüm politikalarının, Türkiye'yi dünyanın en büyük 16. ekonomisi yaptığını belirten Çalık, 2002 yılından bu yana Türkiye'nin dinamik genç nüfusunun gücüne ve büyüme potansiyeline inanarak çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. 2011 yılında yüzde yirmi artışla, bütçeden en çok payın eğitim, adalet ve sağlığa aktarılmasının AK Parti'nin, sosyal politikalara verdiği önemin en büyük kanıtı olduğunu söyleyen
Çalık, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını kendilerine düstur edindiklerini dile getirdi.

2011 yılında öğrenci harçlarını değil; burs, öğrenim ve harç kredisi oranlarını yüzde 22 oranında artırdıklarını, engelliler için bundan böyle yüzde 33 daha fazla ödenek ayrılacağını ve memur maaşlarına 200 TL'yi aşkın bir zaman yapılacağını duyuran AK Partili Çalık, 2011 Türkiye'sinin daha şimdiden Avrupa'ya büyük fark attığını sözlerine ekledi. Orta Doğu, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Asya bölgelerinin en büyük ekonomisi olan Türkiye'nin, küçülme planları yapan diğer ülkelerin aksine; sanayi, ticaret ve üretim alanlarını genişletmeyi sürdürdüğünü ve bu gidişle 21. yüzyılın Türk asrı olacağına yürekten inandıklarını kaydetti. Öznur Çalık, muhalefetin sık sık topladığı kurultaylarla kendi iç hesaplaşmalarına gömülürken, AK Parti'nin Türkiye'yi önümüzdeki 30-40 yıla damgasını vuracak ülkeler arasına soktuğu gerçeğinin farkına varamadığını da sözlerine ekledi.