500 liralık burs telefonları kitledi

İnternet sosyal paylaşım ağları ile internet sitelerine düşen "Başbakanlık öğrencilere 500 TL'lik burs verecek" dedikodusu bazı kamu kurum ve kuruluşlarının santrallerini kilitledi.

Giriş Tarihi 20 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 20 Aralık 2010, 16:03
500 liralık burs telefonları kitledi

İÇİNDEKİLER

İnternette de birkaç gün süren heyecan yarattı. Öğrencileri heyecanlandıran söylenti saat 15.00 sularında Başbakanlığın "Burs haberleri asılsız, kamu kurumlarının meşgul edilmesine neden olanlar hakkında yasal işlem yapılacak" açıklamasıyla sona erdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, bazı internet siteleri ve sosyal paylaşım ağlarında Başbakanlığın üniversite öğrencilerine 500 TL'lik burs verdiğine ilişkin asılsız haber ve yorumlar yapıldığı belirtilerek, "5102 Sayılı kanuna göre devlet tarafından yükseköğrenim öğrencilerine verilecek burs ve krediler, Kredi Yurtlar ve Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla Başbakanlığın herhangi bir şekilde burs verme uygulaması söz konusu değildir. Asılsız haberlerle vatandaşları yanıltan ve kamu kuruluşlarını gereksiz yere meşgul ederek hizmetlerin aksamasına neden olanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır" denildi.

SÖYLENTİ

Birkaç gündür sitelerde yer alan, "BİMER yani Başbakanlık İletişim Merkezi aracılığıyla öğrencilere 500 lira burs veriliyormuş" haberleri öğrencileri harekete geçirdi. Öğrenci ve yakınlarının telefonları bazı kamu kuruluşlarının santral ve çalışanlarının telefonlarının kilitlenmesine yol açtı. Haberlerin sosyal paylaşım sitelerinde bir grup öğrenci tarafından çıkarıldığı öne sürüldü. Başbakanlık sitesi ve santraller bu söylenti nedeniyle aşırı yoğunluktan dolayı kilitlendi.