ABD-YPG korumasında DEAŞ'lı teröristlere tahliye

DEAŞ-ABD-PKK'nın kanlı ittifakını gözler önüne seren görüntüler ortaya çıktı. Rakka’da sıkışan en az 350 DEAŞ’lı terörist, ABD ve PKK/PYD ile anlaşarak şehirden tahliye edilmişti. O görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı...

Giriş Tarihi 13 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 14 Kasım 2017, 00:02
ABD-YPG korumasında DEAŞ’lı teröristlere tahliye

İÇİNDEKİLER

Ekim ayında yüzlerce DEAŞ'lı terörist, ABD ve PKK/PYD ile anlaşarak şehri konvoylar halinde terk etmişti. Yayınlanan görüntülerde, DEAŞ'lı teröristlerin ABD ile PKK/PYD koruması altında şehri terk ettiği görüldü. Kanlı ittifakın görüntülerini İngiliz yayın kuruluşu BBC yayınladı.



GİZLİ ANLAŞMAYLA TAHLİYE
ABD öncülüğündeki askeri koalisyon, 350 DEAŞ'lının "gizli anlaşma" ile tahliye edildiğini kabul etti.

Kentten konvoylarla ayrılan DEAŞ'lı teröristlerin, Irak ve Türkiye sınırına kadar ulaştığı iddia ediliyor.

PKK/PYD daha önce Münbiç'te de DEAŞ ile tahliye anlaşması yapmıştı.

RAKKA'YI TERÖR ÖRGÜTÜNE TESLİM ETMİŞLERDİ
Terör örgütü PKK/PYD, Suriye'nin Rakka kentini, DEAŞ'tan almıştı. ABD eliyle işgal edilen Rakka, PKK'ya teslim edilmişti. Teröristler, şehrin merkezine teröristbaşı Öcalan'ın posterlerini asmıştı. Gizli anlaşmanın görüntülerini paylaşan BBC dahil birçok Batılı yayın organları ise, Rakka'nın PKK'nın eline geçmesini zafer gibi duyurmuştu.

Rakka'yı ABD ile PKK korumasıyla terk eden DEAŞ'ın konvoyunun izlediği rota da böyle görüntülendi..

RUSYA, RAKKA'DAKİ KİRLİ ANLAŞMAYI AÇIKLAMIŞTI
Rusya'nın Suriye'deki birliklerinin komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, terör örgütü PKK/YPG'nin DEAŞ'ın çatışmadan Rakka'dan çekilmesi için örgüt liderleriyle anlaştığını ve dünya kamuoyunun yanıltılması için şiddetli çatışmalar çıktığı yönünde haberler yapıldığını belirtmişti.