Kupa avcısı Kartal Aslan'ı yuttu

Eurochallenge ve Türkiye Kupası etiketli Beşiktaş Milangaz, Beko Basketbol Ligi yarı final serisinde G.Saray Medical Park'ı 3-1'le geçip finalist oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2012 Güncelleme 23 Mayıs 2012, 02:03
Kupa avcısı Kartal Aslan’ı yuttu

İÇİNDEKİLER

Beko Basketbol Ligi yarı final serisinde Beşiktaş Milangaz, Galatasaray Medical Park'ı 84-73 yenerek adını finale yazdırdı.

ÖNCE FENER SONRA...
Ergin Ataman'ın önderliğinde Avrupa'da Eurochallenge Kupası'nı kazanan, Türkiye Kupası'nı müzesine taşıyan Kartal, ligde de finale yükselen taraf oldu ve taraftarına adeta bayram yaşattı. Beşiktaş, çeyrek final serisinde de bir başka ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i elemişti. Kartal, geçen sezon final oynayan iki takımı da bu sezon saf dışı bırakmış oldu.

2. YARI DİRİLDİ
Beşiktaş, dünkü maça tutuk başladı. Galatasaray Medical Park momentumu 2 çeyrek boyunca elinde bulunduran taraftı. İşler istedikleri gibi gidiyordu. Ta ki Carlos Arroyo'nun 3. çeyreğin ortasından itibaren sazı eline alana kadar. Bu dakikadan sonra daha derli toplu olan taraf Siyah- Beyazlılar'dı...

TARTIŞMALI TEKNİK FAUL
Maçın dönüm noktası ise hiç kuşkusuz bitime 3 dakika kala Adric'e çalınan teknik fauldü. O faulden sonra Beşiktaş, farkı 6'ya çıkardı (77-71). O pozisyondan sonra Galatasaraylı oyuncular maçı neredeyse bıraktı ve Beşiktaş da taraftarını arkasına alarak önemli bir galibiyete imza attı. Beşiktaş Milangaz'ın yıldız oyuncularından David Hawkins 24, Carlos Arroyo da 23 sayı atarak galibiyeti getiren oyuncular oldu. Sarı- Kırmızılı takımda ise 19 sayı atan Nihad Dedovic ile 14 sayı kaydeden Lucas Gordon takımının en skorerleri olmayı başardılar.

SİNAN ERDEM DOLDU TAŞTI!
Beşiktaş-G.Saray derbisinin oynandığı 15 bin 500 kişilik Sinan Erdem Spor Salonu'nu tamamen dolduran Siyah- Beyazlı taraftarlar, tezahüratlarla takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Bu aynı zamanda bir rekor.

37 YILLIK ÖZLEM 3. KUPAYLA DİNECEK Mİ?
Beşiktaş basketbolda 1974-1975 sezonunda şampiyonluğa ulaşmıştı. Kartal'ın basketbolda tek şampiyonluğu bulunuyor. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Beşiktaş bu sezon iki kupa aldı. Hedef, ligde de şampiyonluğa uzanarak kupa sayısını 3 yapmak.

BAŞKAN ORMAN ZAFER SARHOŞU!
Basketbolda iki takım arasındaki müthiş kapışmayı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da izledi. Başkanın yanında Beşiktaşlı ünlü sanatçı Feridun Düzağaç da vardı. Galatasaray Yönetimi de mücadeleyi takip etti. Adnan Öztürk ve Abdürrahim Albayrak büyük bir heyecanla derbiyi izledi.