Ovmaç Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2015, 12:17
Ovmaç Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 su bardağı un,
1 adet yumurta
8 su bardağı su,
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
Bir buçuk su bardağı yoğurt,
tuz

Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber,
nane

Ovmaç Çorbası Yapılışı
Yoğurma kabına un, yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve birkaç çorba kaşığı sıcak su ekleyin. Tüm malzemeyi avuç içinde ovarak pirinç büyüklüğünde küçük hamur parçaları yapın. Bir tencerede su, tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve sarmısağı kaynatın. Hamur parçalarını yavaşça suya eklerken, bir taraftan da topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Hamurlar yumuşayana kadar pişirin. Bir kasede yoğurdu çırpın ve yavaşça çorbaya ekleyip, karıştırın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Bir tavada tereyağını eritip, ulbiber ve nane ekleyin. Karışımı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.