Sinemada bu hafta

Bu hafta vizyona giren filimler

Giriş Tarihi 08 Ocak 2010, 00:00 Güncelleme 08 Ocak 2010, 15:14
Sinemada bu hafta

İÇİNDEKİLER

KIRIK KUCAKLAŞMALAR
(Broken Embraces)

Yönetmen: Pedro Almodovar / Oyuncular: Penelope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo, Jose Luis Gomez Tür: Dram
ALMODOVAR'DAN, has oyuncusu Penelope Cruz ile birlikte sağlam bir melodram. Kör bir senarist meğer ne acılar çekmiş ve yaşadığı aşk, hayatını nasıl şekillendirmiş... Gerçek ve kurgunun iç içe geçtiği, Almodovar'dan 'hafif' ama seyirlik keyfi yüksek bir film.

KIRIK KUCAKLAŞMALAR FİLMİNDEN KARELER


NİNJA'NIN İNTİKAMI
(Ninja Assassin)

Yönetmen: James Mc Teigue / Oyuncular: Rain, Naomie Harris, Ben Miles,Rick Yune / Tür: Aksiyon, suç, gerilim
MATRIX'İN yaratıcaları Wachowski Kardeşler'in sağ kolu, V For Vendetta'nın yönetmeni James Mc Teigue bir suikastçı olarak yetiştirilen ama sonra örgütüyle papaz olup intikam almak isteyen bir ninjanın intikamını anlatıyor.

NİNJA'NIN İNTİKAMI FİLMİNDEN KARELER


GİR KANIMA
(Let The Right One In)

Yönetmen: Thomas Alfredson / Oyuncular: Kare Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, Henrik Dahl / Tür: Dram, korku
VAMPİRLERİN 'aşk insanı' olduğunu keşfedenler için, özgün bir film. Bir çocuğun kendi yaşlarında komşu kızı vampirle yaşadığı romantik öykü, büyümenin de sancılarıya ilişkilendirilerek anlatılıyor. 2008'in en başarılı filmlerinden. Vampir meraklılarının gözden kaçırmamasını tavsiye ederiz!

KUZEY YAMACI
(North Face)

Yönetmen: Philipp Stölzl / Oyuncular: Benno Fürmann, Florian Lukas, Johanna Wokalek, Simon Schwarz Tür: Macera
ALMANLARDAN Hollywood prodüksiyonlarını aratmayan bir film. Ordudan ayrılan iki maceraperestin Ejder Dağı'na tırmama mücadelesine tabii aşk hikâyesi de bulaşıyor. Gerçek bir hikâyeye dayanan filmin senaryosu eleştirmenler tarafından beğenilmişti. Haftanın son dakika sürprizi!

KUZEY YAMACI FİLMİNDEN KARELER


AMELIA

Yönetmen: Mira Nair
Oyuncular: Hilary Swank, Richard Gere, Ewan McGregor, Christopher Eccleston, Joe Anderson, Cherry Jones, Mia Wasikowska, Aaron Abrams, Dylan Roberts, Scott Yaphe
Amelia Earhart'ın (Hilary Swank) 1928'de George Putnam'ın (Richard Gere) kapısını çalıp Atlantik'i geçmek istediğini söylemesi, tarihe geçecek bir uçuşun hazırlıklarını başlatır. Aynı yıl Earhart, hayalini kısmen de olsa gerçekleştirir. Erkek pilotun kullandığı ama direktifleri kendisinin verdiği bir uçakla ve yolcu sıfatıyla okyanusu geçer. Sonraki hedefi ise Atlantik'i tek başına geçebilmektir. Bu amacına da ulaşarak hem Atlantik'i tek başına geçen ilk kadın olur hem de Charles Lindbergh'den sonra bu uçuşu gerçekleştiren ilk pilot… Putnam ile evlenen Earhart, kocasının da desteğiyle hedeflerini daha da büyütür. Artık ufukta dünyanın çevresini dolaşmak vardır. Ancak 1937'de Electra modeli uçakla çıktığı bu zorlu yolculuk planladığı gibi gitmeyecektir

AMELIA FİLMİNDEN KARELER