Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 7 Ocak 2014

Kriz falan yok!

Türkiye'nin içinden geçtiği türbülansı çok kişinin anlamadığı ortada! Çoğunluk DUYGULARIYLA hareket ettiği için AKLI devreye sokmuyor! Ülkenin kaderini etkileyecek gelişmeler karşısında sessiz kalmak en çok tercih edilen yöntem. "Düşmanımın düşmanı dostumdur!" düsturu bazılarının diline pelesenk olmuş durumda! Ama bu OLACAKLARI önlemeye yetmez!
Unutmayın içerideki mücadelenin nedeni DIŞARISI! Ülkedeki kapışmanın mimarı burada yaşamıyor!
Biraz hafızamızı yoklayalım... Bugünü anlamak için dünü iyi bilmek şart! Neler oldu neler! Hatırlayalım...
Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz, Balyoz, Ergenekon, 27 Nisan, 367 kararı, kapatma davası, Mavi Marmara, Uludere saldırısı, 7 Şubat Hakan Fidan operasyonu, Erdoğan'ın ameliyatı ve dedikodular, Wikileaks'in Türkiye dosyası, Şike davası, Çözüm süreci, İmralı'nın devreye girmesi, Gezi eylemleri, Mısır darbesi, ODTÜ karışıklıkları, MGK'da alındığı iddia edilen Gülen'i bitirme kararları ve 17 ARALIK OPERASYONU! Ülke operasyondan başını kaldıramaz hale gelmişken son olan biteni nasıl açıklayacaktık!
Şimdi SALDIRANLARLA SALDIRIYA uğrayanlar daha önce yan yanayken ne oldu da karşı karşıya geldiler!
Arkada kim vardı?
Kim, nasıl bunu gerçekleştirdi? Amaç neydi? Varılacak nokta neresiydi? Türkiye için ne düşünülüyordu? En önemlisi kurguyu yapanlar neredeydi?
Bugünü anlayabilmek için bütün bu soruların cevabını vermek şart! Yoksa AKIL itiraz eder! Hiç unutmayın oyunu anlamadığımız vakit nerede duracağımız ve kime destek olacağımızı da bilemeyiz!
Defalarca yazdığım gibi BAŞ KADIN OYUNCU Kraliçe Elizabeth'dir!
Bu sarsılmaz bir gerçek olarak önümüzde duruyor! Önemli olan Kraliçe'nin buradaki ve dışarıda adamlarının kim olduğunu bilmek ve amaçlarını kestirmektir!
Dönelim geriye!
Bazı Türkler'in bulunmaktan büyük onur duyduğu CHATHAM HOUSE'lar Ortadoğu'nun eski yöntemlerle elde tutulamayacağını çok önceden gördü! Cumhuriyet'le birlikte İSLAM'a sırtını dönen bir Türkiye'den DİNE YAKLAŞAN ve SICAK BAKAN bir Türkiye çıkartmaya karar verdiler! Gaz ve petrolün ana merkezi olan bölge 100 yıl sonra yine İSLAM'la kontrol edilecekti! Osmanlı'da olduğu gibi bu mekanizmanın anayurdu yine ANADOLU olacaktı! Çünkü bu topraklar Ortadoğu'ya adalet dağıtmıştı...
Ekonomik krizden sonra iktidara gelen AK Parti içindeki kadroların büyük bir bölümü, en azından koltuk sahibi olanlar Kraliçe'nin yönettiği sermayenin dümen suyundaydı!
Bilmeden onların politikalarına hizmet ediyorlardı! Erdoğan ise bu ekipten farklı bir bakış açısına sahipti! Ülkenin kaderini farklı bir yerde arıyordu! Ufkunda MUSEVİ BARONLARIN son sözü söylediği bir yapı yoktu! Hemen hemen aynı dönemde iktidara gelen Putin ve Obama da, Erdoğan gibi düşünüyordu! BARONLARA savaş açan güç, yani ULUSAL SERMAYE ve AKIL, baronların üzerine gidiyordu! Baronlar var oldukça uluslara yaşam hakkı yoktu! Üç devlet elele verip yola çıktı! 2007'den itibaren Türkiye'yi sallayan ERGENEKON operasyonlarının amacı Tel Aviv, Londra ve New York üçgenindeki güçlerin bir kısmının sökülüp atılmasıydı! Bu yapılırken şimdi SALDIRI POZİSYONU alanlar da Erdoğan'la birlikteydi! Ortada ÇELİŞKİ gibi dursa da büyük fotoğrafta bir yanlışlık yoktu!
Sadece kadrajı genişletip bakmak yeterliydi!
Ama bizler nedense parçalarla ilgilenir, bütünü kaybederdik!
Ergenekon'da bir ORTAKLIK oluştu!
Amaç İSLAM'ın sıcaklığına karşı çıkan Avrupalı güçleri bertaraf etmekti! Daha çok ORDU merkezli operasyonla bu gerçekleştirildi! Ancak Erdoğan'ın yanında bulunan PARTNER kurunun yanına yaşı da atmayı ihmal etmiyordu! Her zaman son sözü söyleyen ORDU gidiyor, YARGI tamamen öne çıkıyordu! İlk başlarda sorun yoktu!
Türkiye'nin bölgeyle kucaklaşmasına karşı çıkanlar tasfiye oluyordu! Ancak dalga dalga gelen operasyonlarda KİRLİLİK geri durmuyordu!
Masum askerler de aynı sepetin içine atılıyordu! Erdoğan'ın ilk başta gözden kaçırdığı buydu! Partnerine güvenip hataya düşüyordu! Çünkü yanındaki ORTAĞIN asıl hedefi FİNALDE Erdoğan-ORDU yani MİLLET-ASKER buluşmasını, ittifakını önlemekti! Bunu o zamanlar çok kişi görmedi! Ama PARTNERE görev verenlerin aklı SON KAREDEYDİ!
Oyun YARGI'nın öne çıktığı ve DİK DURAN bir BAŞBAKAN figürüyle yürüdü!
Cumhuriyet'i LAİKLİK çerçevesinden yıllarca korumaya çalışan ORDU, YARGI ile yola getirildi! Bu oyunun ilk aşamasıydı! Daha doğrusu ilk önemli adımdı! Bu büyük bir başarıyla gerçekleştikten sonra OSLO buluşması ve sızması ile MİT'e sıra geldi! Tam da Erdoğan'ın hasta yatağında yattığı sırada başka kimliklerle gelenler ORTAKLIKLARINI gizleyip saldırdılar! Amaç ORDU'dan sonra MİT'i tamamen ele geçirmek, arkasından da ERDOĞAN'ı bitirmekti! Bu nedenle en zayıf zamanda hücum ettiler!
Aslında 2002'den beri Erdoğan'a yakın duranlar perde arkasında BARONUN etrafıyla sıkı fıkıydı! Sadece gözlerden uzak buluştukları için çok kişi görmüyordu! Ama YEŞİLKÖY'den kalkan özel uçaklar LONDRA'daki özel toplantılara adam taşıyordu! Ankara MASONLARDAN kurtulduğunu sanırken, daha büyük bir dertle karşılaşıyordu! Ama başlarda inanmak istemiyordu!
Oysa yol arkadaşlığı yapan iki grubun amaçları birbirinden TAMAMEN farklıydı!
Erdoğan Kürtler'i de içine alacak bir yapı ile ülkeyi büyütecek, ENERJİ yollarını da kontrol edecekti! Bu model hayata geçtiğinde de OBAMA-ERDOĞAN-PUTİN İmparatorluğu kurulmuş olacaktı! Türkiye ile iş yapan BÜYÜK olacaktı! Bölge de Ankara'ya kalacak, tarihimize şanlı bir dönüş yapacaktık!
Ama sorun PARTNERDEYDİ!
Yakın gibi dursa da, "sizdenim!" dese de amacı farklıydı! Ordudan sonra MİT'i ve BAŞBAKANLIK'ı istiyorlardı! Amaç OBAMA-PUTİN arasındaki dengeyi bozmaktı! Bunun için de Türkiye'nin onların eliyle BARONLARA teslim edilmesi gerekiyordu! Operasyonun adı KARDEŞTİ! Öyle de oldu!
Uzun süre Ankara yakınına bakamadı!
OSLO ve 7 Şubat uyandırma servisi görevi gördü! GEZİ'de ittifak ortaya çıkınca saflar netleşti! Artık kimin kim olduğu açık seçik belliydi!
MİT'i ele geçiremeseler de ERDOĞAN gidince TEŞKİLAT çantada keklikti! Gezi ilk ciddi denemeydi! 17 ve 25 ARALIK operasyonları kararlılığın TAVAN yaptığı eylemlerdi!
YARGI'nın içine çok uzun zamandır hazırlanıp yerleştirilen grup büyük bir itaatle BARONLARA çalışıyordu! Muhtemelen farkında değillerdi! Belki de darbe yapan askerler gibi onlar da ülkeyi kurtardıklarını sanıyordu! Kim bilir?
MİT'te baltayı taşa vurunca hedef doğrudan ERDOĞAN oldu! Daha önce de KAPATMA DAVASI ile gelmişler, sonuç alamamışlardı! Uluslararası MEDYA kampanyası ile geldiler! Erdoğan giderse ülkenin bütün kalelerine, tersanelerine , bankalarına girilecekti! Amaç ülkenin ismini DEĞİŞTİRMEDEN ele geçirmek ve teslim almaktı!
Partner 10 yıl öyle çalıştı ki, hem güven sağladı hem de finalde ERDOĞAN'dan başka rakip bırakmadı!
Ama Erdoğan sıkı, hem de çok sıkı rakipti!
Devleti onlara bırakmaya niyeti yoktu!
Hoşgörüyü bir kenara bırakıp DEVLETE sahip çıktı! Yapılması gereken yapılmaya başlandı! Devlet ya onların üzerinden tekrar KRALİÇE'ye bağlanacak ya da ilk kez biz geri alacaktık!
KAVGANIN ADI buydu!
Partnerin Londra'da yaşamaması sizi aldatmasın! UNITED KINGDOM'a hangi toprak parçalarının girdiğine iyi bakın!
Dedim ya İngilizler asla önde görülmezler!
Piyonlar başta, muhafızlar arkada, güvende olan KRALİÇE ise en sonda olurdu!
Saldıranların arasında İNGİLİZ görmeyebilirsiniz! Ancak PARANIN izini takip ettiğinizde onları bulursunuz!
Ankara'yı isteyenlerin PARA KARARGAHINI kim kurduysa, o yönetiyordu! Ama Kraliçe görülmüyordu! Ta ki GEZİ'ye kadar!
Şimdi ellerinde tuttukları bütün sermaye ile geliyorlar! Bizim BARON bayrağı kimseye bırakmıyor! Düne kadar laikliğin ve Cumhuriyet'in koruyucusu olarak bilinenler şimdi kendilerine hiç benzemeyenlerle elele!
ORDUYU düne kadar kışkırtan BARON şimdi orduya pek mesafeli!
Oyunu gören asker de MAHKEMELERİN yenilenmesi için başvuru yaptı bile!
Ergenekon'la ayrıştırılmak istenen iki MİLLİ yapı, yani HÜKÜMET ile ORDU yan yana! Kurulan kirli oyun geç de olsa bozuldu!
Bu nedenle açıktan geliyorlar!
EN
güvendikleri KALE yargı! Bu da milli koalisyonla hal yoluna sokulacak!
Yenilgi onlar için kaçınılmaz!
DOLARDAKİ artış mı?
KRİZ değil destek! Amerika doları toplayıp BARONLARI zora sokacak! Para Obama'da, dolayısıyla Erdoğan'da da olacak!
Oyun biterken ellerindeki de alınacak!
Bunun adı da karşı oyun!
GAME OVER yani!

NOT: Bir dostum "Şimdi saldıranlar en büyük hamleyi seçimlerden bir hafta önceki üniversite sınavlarında yapacaklar. Soruları sızdırıp kaos yaratacaklar!" dedi... Kayıt düşmek için söylemek istedim! Hoş önceki sınavlara daha bakılmadı bile...