Battal'ın savcısı

Emlak zengini çıkan Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, rüşvetle yargıyı kendine bağladı. İlgezdi'nin usulsüzlük dosyalarını kapatan Savcı Hayrettin Akkaya, bunun karşılığında kaçak yapılan Wood Karaoke Bar'ı açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2015 Güncelleme 20 Temmuz 2015, 01:46
Battal’ın savcısı

İÇİNDEKİLER

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, usulsüzlükte sınır tanımadı. Belediyedeki nüfusunu kullanarak tüm ailesini ihya eden başkanın olası bir yargı tehdidine karşı da önlem aldığı ortaya çıktı. Başkan İlgezdi'nin, rüşvet çarkına dahil ettiği savcı Hayrettin Akkaya ile Yargıtay eski Daire Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul sayesinde kendini akladığı belirlendi.

30 SUÇ DUYURUSUNA TAKİPSİZLİK
Cumhuriyet Savcısı Hayrettin Akkaya'nın eşi Nuriye Akkaya, belediyenin taşeron şirketinde çalışıyordu. Savcı Akkaya, bu şekilde emlak yolsuzluklarıyla gündeme gelen İlgezdi ile yakın ilişkiler kurdu. Savcı Akkaya, Batı Ataşehir Ardıç Sokak üzerinde çok popüler olan Wood Karaoke Bar'ın perde arkasından çıkan isimdi. Kaçak olan mekanın işletmecisi ise savcının yeğeniydi. İddialara göre İlgezdi, hakkındaki dosyalara karşılık olarak mekana göz yumdu. Üstelik, Akkaya'yı da kendisini bağladı. Akkaya'nın son 5 yıldır İlgezdi'nin usulsüzlükleriyle ilgili 30 civarında suç duyurusu hakkında takipsizlik verdirdiği öğrenildi. Battal İlgezdi'nin yargıda temsilcisi konumuna gelen bir diğer ismin ise Yargıtay 5. Dairesi eski başkanlarından Ahmet Ceylani Tuğrul olduğu iddia edildi. İlgezdi'nin davalarda temize çıkması karşılığında Tuğrul'a daire hediye edildiği, tapunun ise eski hakimin yeğeni Ergun Nuhut adına çıkarıldığı kaydedildi. Fotoğrafçı olan Ergun Nuhut için Ataşehir Belediyesi'nin sponsor olduğu iki resim sergisi açıldı ve kendisine yüklü paralar verildi.

LÜKS ARABA MERAKI VAR!
Kendisine bağlı bir adalet ağı yaratmaya çalışan Başkan İlgezdi'nin talimatıyla Savcı Akkaya'nın kullanması için son model lüks bir Mercedes otomobil alındı. Savcıya tahsisli arabadan sonra, fiyatı 100 bin liranın üzerindeki Passat CC marka otomobil de hediye edildi. Savcı son olarak bir de BMW aldı.