Kripto Burak

Fethullah Gülen'in Sözcü'sü, paralel bağlantıları ortaya çıkınca "Bizim alakamız yok" diyerek gazetesinde manifesto yayımladı. Ama Sözcü'nün patronu Burak Akbay, cemaat okullarında okuyup Pensilvanya'ya bağlı olduğunu yalanlayamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2014 Güncelleme 14 Aralık 2014, 01:58
Kripto Burak

İÇİNDEKİLER

Yayın hayatına başladığı günden beri seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ve hükümeti darbeci bir algı operasyonuyla yıkmak için manşetler atan Sözcü danışıklı dövüş kararı aldı.

Paralel örgütün medya uzantılarıyla birlikte hareket eden Sözcü, okurlarının tepkisi üzerine ilerleyen süreçte yaşanacak tiraj düşüklüğü korkusuyla gece yarısı olağanüstü yönetim toplantısı yaptı.

Deşifre olan paralel yapı-Sözcü ilişkisinin endişelendirdiği patron Burak Akbay, bir gazete çalışanının verdiği bilgiye göre önceki gece cemaatin Türkiye'deki önemli bir ismiyle telefonda on dakika görüştü.



Toplantıda kurmaylarına "büyüklerimiz de bu durumundan rahatsız olmuş" diyen Akbay, telefondaki Ağabey'in "cemaate tersten vurma" planının uygulanmasını ve danışıklı dövüş yapılması talimatını verdi.

Toplantı sabahı ise gazetede yayınlanan açıklamada Paralel Örgüt'ün Sözcü'yle birlikte anılmasına sitem edildi. Açıklamada, "Köşeye sıkışan cemaat, şimdi Sözcü'yü bu kirli kavganın içine çekmeye çalışmaktadır, bu gibi ucuz algı operasyonlarıyla Sözcü'yü yanınıza çekmeye çalışmayın." ifadeleri kullanıldı.

Burak'ın yaşam Koç'u!Burak'ın yaşam Koç'u!

EMİR AĞABEY'DEN

Ancak bu manifestoda Sözcü'nün cmaat bağlantıları örtülemedi. Gazeteci Fehmi Koru daha önce iki kez Sözcü'nün bir cemaat projesi olduğunu, Burak Akbay'ın da yurtdışındaki Gülen okullarında eğitildiğini yazmıştı. Kripto kimliği ortaya çıkınca inkar yoluna giden Burak Akbay, gazetesinde kimseyi inandırmayan manifestoyu yayınladı ama bu iddialara cevap veremedi.

Furkan HAYKIR