Kim koltuk çıktı Zekeriya?

Tatil parasını iş adamlarına ödeten Zekeriya Öz'ün iki yılda uçuşlara 62 bin 252 TL ödediği ortaya çıktı. Şimdi ise Öz'ün her ay THY'ye 2 bin 600 lira mı yatırdığı yoksa Business koltukta yaptığı seyahatler için de sponsor mu kullandığı merak ediliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2014 Güncelleme 09 Ocak 2014, 02:23
Kim koltuk çıktı Zekeriya?

İÇİNDEKİLER

Dubai'de altı günlük krallar gibi tatilin 77 bin liralık parasını iş adamına ödeten savcı Zekeriya Öz'ün uçak biletleri de el yakıyor. Öz son iki yıl içinde THY ile 60 kez uçuş yaparken bu seyahatlerin 31'inde Business Class kullandı. Öz'ün 60 uçuşunun faturası 62 bin 252 lirayı bulurken, 31 Business yolculuğun masrafı ise 53 bin 217 TL tuttu. Yaklaşık 6 bin 500 lira maaş alan Savcı Öz'ün iki yıl boyunca her ay ortalama 2 bin 600 liralık uçak faturası ödediği belgelenirken bu değirmenin suyu da merak edildi.

SPONSORU MU VAR
Tatil parasını iş adamlarına ödeten Öz, savcı maaşıyla Business Class tercihi yapıp tek bir uçuş için kimi zaman 5 bin kimi zaman ise 8 bin lira ödemesi kafaları karıştırdı. Öz'ün bu kadar yüksek meblağları gerçekten cebinden mi ödediği yoksa, uçak biletleri için de iş adamı gibi sponsor kullandığı sorusu akıllara takıldı.

TEK UÇUŞ 8 BİN 419 TL
Savcı Öz'ün kendi cebinden 4150 dolar ödeyerek yaptığını iddia ettiği Dubai tatilinin uçak bilet ise dudak uçuklattı. Öz, paranın bir iş adamı tarafından ödendiğini yalanladığı tatil için "otelde sadece bir öğün aldıklarını, diğer yemekleri dışarıda ucuz mekanlarda yedikleri" açıklamasını yapmıştı. Yemek için ekonomik çözüm arayan Öz'ün Business Class uçtuğu Dubai tatilinin gidiş-dönüş bir kişilik bilet fiyatı ise 8 bin 419 TL tutuyor. Öz yanında eşi ve çocuklarıyla gittiği tatilin uçak biletlerini de cebinden ödediğini iddia etmişti.



BİLETİNİ KİM KESTİ
Savcı Öz'ün bu kadar sık uçması ve uçuşlarda ekonomi sınıfı biletleri fiyat olarak neredeyse 10'a katlayan Business Class'ı seçmesi bir başka ihtimali daha dillendirdi. Bu kadar çok uçan ve biletleri onbinlerce lira tutan Zekeriya Öz'e bu uçak biletlerinin kim tarafından verildiği sorusu akıllara geldi. Savcı Öz'ün 6 bin 500 lira maaşla bu biletleri nasıl aldığı soru işareti olarak kaldı.

HANİ BELGE SAVCI?
Zekeriya Öz'ün sadece oda ücretleri 16 bin 377 dolar tutan tatilinin, bir işadamı tarafından ödenmesi belgelenirken, soruşturmaları için Başsavcı'yı bile bekleyemeyen savcı Öz bu iddiaları yalanlamak için HSYK'nın kararına uymak adına üç gün bekledi. İddialara göre üç kişi, geçmişe dönük fatura bulmak için üç gündür çaba harcıyordu. Ama bu çabalar karşılıksız kaldı. Öz de bunun üzerine dün hiçbir belgesi olmayan yazılı bir açıklamayla iddiaları yalanmak zorunda kaldı. Öz'ün birbirinden tutarsız iddialarla yaptığı açıklama ise akıllara yeni sorular getirdi.

AÇIKLAMA: Başbakan'ın 22 kez yurt dışına çıktığını iddia etmesi.
TUTARSIZLIK: Başbakan'ın bu sözleri sadece bir iddiaydı. Yılda 22 kez çıkmasa da Öz'ün iki yılda en az 18 kez yurt dışına çıktığı belgelendi.
AÇIKLAMA: 77 bin 500 liralık paranın Ali Ağaoğlu tarafından ödendiği gerçek dışıdır. Organizasyonu dostum Halil İbrahim Demirhan yaptı. Ağaoğlu ile ilgisi yoktur.
TUTARSIZLIK: Demirhan, Ağaoğlu'nun uluslararası satış temsilcisi olarak çalışıyor.
AÇIKLAMA: Uçak biletleri tarafımdan ödendi.
TUTARSIZLIK: Öz'ün Dubai tatilindeki sadece kendisine ait uçak bileti kayıtlara göre Business Class. Gidiş dönüş fiyatı ise 8 bin 419 lira. Öz'ün yanında ise eşi ve çocukları da var. Arkadaşı ve ailesin de cabası...
AÇIKLAMA: Geçinin tüm masrafları ben ve arkadaşım tarafımdan ödendi.
TUTARSIZLIK: Faturalar ise Akdeniz İnşaat isimli şirketin ödediğini gösteriyor.
AÇIKLAMA: Otele 17 Ekim'de girdik, 20 Ekim'de çıktık.
TUTARSIZLIK: Uçak biletleri ise kayıtlara göre Gidiş: 17 Ekim, Dönüş 21 Ekim. Otel konaklaması ise 16-22 Ekim üzerinden fatura edildi.
AÇIKLAMA: Gezinin maliyeti uçak bileti hariç ailem için 4 bin 150 dolar tuttu.
TUTARSIZLIK: Faturada görünen Grand Deluxe odanın maliyeti günlük 3 bin 176 lira (yaklaşık bin 500 dolar). Öz, çocukları için ikinci bir oda da tuttu.

TÜMÜYLE İFTİRA
Savcı Zekeriya Öz, dün basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede, 17 Aralık Operasyonu'ndan sonra Başbakan Erdoğan'ın kendisine yüksek yargıdan iki kişiyi gönderdiğini iddia etti. Öz'ün iddiasına göre Bursa'daki görüşmede bu iki kişi 'Başbakan'ın çok kızgın olduğunu ve hükümete yönelik soruşturmaların derhal durmaması halinde zarar göreceğini' belirtmişti. Bu iddiaya Başbakanlık'tan jet yanıt geldi. Başbakanlık, "Başbakanımızın bizzat kendi ifadesiyle, bu iddia kesinlikle ve tümüyle iftiradır" açıklamasını yaptı. Bu arada Öz'ün basın açıklamasına gazeteciler kimlik kontrolüyle girebildi. Cep telefonlarına ise müsade edilmedi. Açıklama sırasında Dubai'ye beraber gittiği meslektaşı Ali Güngör ve 17 Aralık Operasyonu'nda adı duyulan savcı Celal Kara da Öz'ün yanında bulundu..

YENİ GÖZDE ZABEEL SARAY
Savcı Zekeriya Öz'ün krallar gibi tatil yaptığı ve parasını da Ali Ağaoğlu'na ödettiği ultra lüks otel Jumeirah Zabeel Saray bir anda ilgi odağı oldu. Dünyanın en büyük Türk hamamına sahip olan ve Dubai'deki Palmiye Adası'nda bulunan otel, Türk acenteler tarafından tur listelerine alınırken, Türk ziyaretçilerden de büyük ilgi aldı. Oda fiyatları günlük bin 200 TL'den, 4 bin 500 liraya kadar değişen otel için bir çok Türk şimdiden rezervasyon yaptı. Acenteler ise savcı Öz ile beraber üne kavuşan otelin her türlü lüks imkana sahip olduğunu ve müşterileri memnun edeceğini belirtti. Acente sahipleri bu durumdan kendilerinin de çok memnun olduklarını açıkladı.

ARKADAŞ ADALETİ!
Paralel devletin son dalgası İzmir'de yapıldı. İzmir Liman İşletmesi'ne baskın düzenlendi. 27 kişi gözaltına alındı. İşte bu operasyonları yürüten savcı, İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün kankası çıktı.

BALYOZ VE ERGENEKON
Söz konusu operasyona izin veren İzmir Başsavcı Vekili Ali Haydar'ın, Öz ile yakın arkadaş oldukları öğrenildi. Ali Haydar, daha önce Öz'le birlikte çalışmış, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarını yürütmüştü. Balyoz iddianamesini hazırlayan Ali Haydar, Başbakan'ın 14 Mart 2010'da Roman vatandaşlarla buluşmasında "Parasız eğitim istiyoruz" yazılı pankart açan biri kadın 3 kişi hakkında da terör örgütü iddiasıyla dava açmıştı. Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ise "mahkeme kararını uygulamayan" polisler hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

BOZDAĞ: İZİN VERMEM
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) haklarında inceleme başlattığı isimlerle ilgili bir açıklama yaptı. Bozdağ, "İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile ilgili izin vermeyeceğim. Ancak savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara izin vereceğim" dedi. Bu arada HSYK başta olmak üzere yargı alanında pek çok düzenlemeyi içeren Yargı Paketi'nin Meclis'teki görüşmeleri yarın başlıyor. Paketin önce Adalet Komisyonu'nda ardından TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek en kısa sürede yasalaşması bekleniyor.

1 MİL VALİYİ UÇURMUŞTU
Dubai gezisi skandalının ardından savcı Zekeriya Öz'le ilgili eleştiriler yoğunlaştı. Kamu görevlisinin bir işadamının desteğiyle pahalı bir tatile gitmesinin doğru olmadığı belirtilirken, savcıyla aynı durumdaki eski İzmir Valisi gelen tepkiler üzerine istifa etmişti. 2005 yılında işadamı Halis Toprak'la birlikte Londra'ya giden dönemin İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, gelen eleştiriler üzerine istifa etti. Göksu, Toprak'ın uçuş puanlarını kullanarak gittiği geziye hemşehri olarak 32 yıldan beri tanıştıkları için gittiklerini söylemişti.

Air ZekeriyaAir Zekeriya


İşin Öz'ü ortaya çıktı!İşin Öz'ü ortaya çıktı!

http://i.tmgrup.com.tr/tk/2014/01/06/960x180/1388966236030.jpghttp://i.tmgrup.com.tr/tk/2014/01/06/960x180/1388966236030.jpg