Zamanlama

Paralel devletin imamı Osman Hilmi Özdil 17 Aralık Operasyonu'ndan bir gün önce, Zaman Gazetesi'ne gitti. Operasyon detaylarının ilk elden gazeteye verildiği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2013 Güncelleme 30 Aralık 2013, 20:21
Zamanlama

İÇİNDEKİLER

Takvim, Türk basınında ilk kez bulup görüntülediği paralel devletin imamı Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil'in yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başladığı 17 Aralık 2013 tarihinden bir gün önce, 16 Aralık'ta Zaman Gazetesi'ni ziyaret ettiğini belgeledi.

ÜST YÖNETİME GELDİ
Özdil'in, Zaman Gazetesi'ni sadece ziyaret etmiş olması değil, bu ziyaretin Türkiye'yi sarsan 17 Aralık operasyonundan yalnızca bir gün önce gerçekleşmesi manidar bulundu. Yanındaki arkadaşı ile birlikte Volkswagen Passat marka aracıyla Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasına giden Özdil, burada iki saat kaldı. Binaya saat 13:40 sularında protokol kapısından giriş yaptı, saat 15:47 sularında yine protokol kapısından çıktı. Özdil'in, içeride gazetenin üst yönetimi ile görüştüğü ve operasyonla ilgili detayları ilk elden anlattığı tahmin ediliyor.

MAİL ATMAZ ELDEN VERİR
Takvim'in edindiği bilgilere göre Osman Hilmi Özdil, ayrıca 17 Aralık Operasyonu'ndan sonra Emniyet Teşkilatı'nda görevden almalar olunca Emniyet mensupları ile de buluştu. Cemaatin medya imamı H. S. ise Osman Hilmi Özdil'in, Zaman Gazetesi başta olmak üzere basınla temasında aracı isim olarak dikkat çekti. Medya imamı H. S.'nin en önemli görevi, cemaatin yürüttüğü operasyonların başlamasından sonra emniyet ve yargıdan bilgi/belge alıp gazetelere, kimisi virgülüne kadar yazılmış metinler ya da bilgi servis etmek. Çok gizli bilgi/belgeler teknik takibe takılmasın diye mail yoluyla değil, flash belleklerle adresine ulaştırılıyor.

MART'TA DUBAİ'YE GİTTİ
Osman Hilmi Özdil, zaman zaman yurt dışına da çıkıyor. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Osman Hilmi Özdil, 14 Mart 2013'te Atatürk Havalimanı'ndan çıkmış ve Dubai'ye gitmiş. Bu seyahat, Dubai'nin hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak ortaya atıldığı düşünüldüğünde anlam kazanıyor. Özdil'in, operasyonla ilgili gizli bilgiler aktaran bazı kalemlerin sözünü ettiği Dubai'ye gitmiş olması manidar.

PENSİLVANYA'YA DOSYA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yargı dosyalarının Pensilvanya'ya gittiğini söyledi. Şahin, gazetecilerin cemaat ve yargı hakkındaki soruları üzerine "Önemli bir holdingin başında bulunan bir kişi hakkında ceza davası var ve mahkum olmuş. Dosya, Yargıtay'a gelmiş. Yargıtay da 'cemaatin imamı' diye nitelendirilen kişi de (İsmi bende saklı, kendisini tanıyorum) ne karar verilmesi gerektiği hususunu Pensilvanya'ya göndermiştir. Bir savcı, hakim böyle bir şey yapabilir mi? Hafızam bunu kabul etmiyor" dedi.

Osman Hilmi Özdil'in cemaat içinde de bir paralel yapılanmaya gittiği ve kimi 'abi'leri dinlemeden tasarruflarda bulunduğu da ileri sürülüyor. Bir önceki polis imamı Kemalettin Özdemir'in ayrılmasından sonra cemaatin devletteki kadrolarının çizgisindeki değişim de buna bağlanıyor.

Abdurrahman ŞiMŞEK / Ferhat ÜNLÜ / FOTOĞRAF: Serkan BAYRAKTAR