Uzmanlar, çörek otunun mucize etkisine değiniyor! Menopoza doğal reçete

Menopoz, kadınları mutsuz ediyor. Neden olduğu şikayetlerin azalmasında, doğru beslenme ve kaliteli yaşam önem taşıyor. Uzmanlar, çörek otunun mucize etkisine değiniyor. Düzenli egzersiz yapılmasını öneriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2022 Güncelleme 02 Ocak 2022, 06:45
Uzmanlar, çörek otunun mucize etkisine değiniyor! Menopoza doğal reçete

İÇİNDEKİLER

Menopoz, neden olduğu şikayetlerle hayatı kabusa çeviriyor. Bu dönemin rahat atlatılmasında, yaşam tarzında yapılacak değişiklikler önem aşıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslıhan Ergül, "Yeşil besinler, zeytinyağlı yemekler tercih edilmelidir. Yumurta, balık, haftada 1-2 gün yağlı olmayan kırmızı et yenilmelidir. Günde birer çay kaşığı keten tohumu, Chia tohumu ve çörek otu tüketilmesi önemlidir" diyor.

Menopoz şikayetlerinin azaltılmasında egzersiz önem taşıyor. Haftada 3-4 gün egzersiz öneriliyor. Stresi azaltmak için yapılan yoga, meditasyon kurtarıcı oluyor. Düzenli uyku da hormonal denge sağlıyor.

TEDAVİSİ KİŞİYE ÖZEL
Menopozdaki
hormonal dengesizliklerin giderilmesine biyoeşdeğer hormon replasman tedavisi denir. Kişiye özel bu tedavide hormonların oranları laboratuvar testleriyle kontrol edilir. Genellikle adet kesilmesinden hemen sonra veya cerrahi menopoza giren hastalara 10-15 gün sonra tedaviye başlanır.

KADIN HASTALIKLARININ ŞİFRELERİ - OP. DR. ASLIHAN ERGÜL

YARIN: KEMİK ERİMESİ