Nar gibi kızarsın
Giriş Tarihi:
Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.
Pişmiş ve çiğ yumurtaları birbirine karıştırdıysanız ve ayırt edemiyorsanız tezgahın üzerinde çevirin. Pişmiş yumurtalar hızla dönerken çiğ yumurtalar hemen duracaktır. .
Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır.
Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın.Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak. KÜFLENMEYE SON
Ekmekleriniz sebepsiz yere kolayca küfleniyorsa ekmeği sakladığınız kutu ya da kapları her hafta sirkeli su ile silin.
Mayonezde zeytin yerine susam yağı kullanmak kıvamının daha iyi tutmasını sağlarken, uzun süre de bozulmamasına sebep olacaktır.
Buzdolabında canlılıklarını kaybeden yeşillikleri yıkayarak 1 yemek kaşığı limon suyu eklenmiş 2 litrede 10-15 dakika bekletirseniz eski diriliklerine kavuşurlar.
Mantarların pişirilirken kararmaması ve sularını bırakmamaları için tencerenin kapağını açık bırakın.
Soğanları kavururken kararmalarından şikayetçiyseniz ocağa koymadan önce üstlerine un serpin.
Sebze ve meyveleri daha çabuk temizlemek için tuzlu suyla yıkamayı deneyin. AYNI KALSIN
Haşlanmış karnıbaharın kötü kokusundan kurtulmak için suyuna bir fincan süt ekleyin. n Haşlanmış patateslerin altın sarısı rengini koruması için haşlama suyuna bir kaşık sirke ekleyin.
Kuruyan ve su vermeyen limonları 2- 3 dakika ılık suda bekletirseniz hem kolay sıkılacak hem de bol su verecektir.
Maydanozları buzdolabında uzun süre saklayabilmek için yıkayıp iyice kuruttuktan sonra ağzı kapaklı plastik bir kaba koyun.