Görkem Ağgündüz

GÖRKEM AĞGÜNDÜZ

Tarihi 3 Eylül 2023

'Duble'ye yetti!

Galatasaray, sanki Aslantepe'de oynuyormuşçasına iştahlı bir şekilde başladı maça. Bir golü ofsayta takılan sarı kırmızılılar 5. dakikada ise öne geçmeyi başardı. Galatasaray'ın iştahlı oyununda Kerem Demirbay'ın rolü büyüktü. Molde maçının ardından 'box to box' bir isim arıyoruz diyen Okan Buruk, Demirbay'a bu rolü vermiş olacak ki her atak aksiyonunun içerisindeydi. Galatasaray'da geriden oyun kurulumunu ise Abdülkerim Bardakcı üstlenmişti.

Golden sonra toparlanan Gaziantep, ilk yarının son anına kadar oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Özellikle Furkan Soyalp ile etkili olunurken net fırsatlardan da yararlanılamadı. Gaziantep'in bu maçtaki bekleri Ömürcan ve Mustafa'yı da övmek gerek. Bu maçtaki diyorum; çünkü yılların sağ açığı Mustafa Eskihellaç belki de kariyerinde ilk kez sol bek oynadı. Buna rağmen hem Tete'ye geçit vermedi hem de takımının kontra ataklarına büyük katkı sağladı. Antep'in playmaker'ı Maxim ise gününde değildi. Yıldız isim ayağına gelen her topta takımını yavaşlatırken, pas tercihlerini de yanlış kullandı.

Galatasaray'da ilk yarıda görünmeyen Icardi ise ikinci yarıda sahnedeydi. Geçtiğimiz sezondan alışık olduğumuz şekilde Kerem'in asistinde golü bulan Arjantinli takımını rahatlattı. Golden önce Angelino ve Kerem'in ver-kaçları ise gözlerin pasını sildi. Daha sonra penaltıdan da bir gol bulan Icardi, hiç etkili olmadığı maçta bile iki gol atmayı başarmış oldu.

Önümüzdeki iki hafta milli ara nedeniyle maç olmaması Galatasaray'a ilaç gibi gelecek. Sarı kırmızılılar henüz Zaha ve Ziyech gibi yıldızlarından yararlanamazken 4 haftalık süreyi az hasarla kapattı ve Şampiyonlar Ligi bileti aldı. 2 transfer daha yapması beklenen Galatasaray'ı hazır bir şekilde ilk kez Samsunspor karşısında izleyeceğiz...