Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 29 Nisan 2016

Adanaspor’da 12 yıllık hasret bitti

Adanaspor Gaziantep Bşh.'yi yenerek 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e tekrar 'merhaba' dedi. Yanlış politikalar nedeniyle iflas edip alt liglere kadar düşen takımı 2006 yılında Bayram Akgül, satın aldı. Teknik Direktör Eyüp Arın yönetiminde 11 maça çıkan takım 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. 12. haftada takım Engin İpekoğlu'na emanet edildi.

BAŞARILAR DİLERİM
Engin İpekoğlu yönetimindeki takım 19 maçta 16 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Adana ekibi Gaziantep Büyükşehir deplasmanında 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazandı ve adını Süper Lig'e yazdırdı. Yeni sezonda onlara başarılar diliyorum.

KARABÜK ŞANSLI
Gözler Süper Lig'e çıkacak iki takıma çevrildi. Alanyaspor, sahasında Elazığspor ile berabere kaldı. Bu beraberlik Alanyaspor'u Süper Lig'den etti. Karabük kalan maçlarını kazanırsa Adanaspor'un ardından Süper Lig'e çıkan ikinci takım olur. Küme kalma savaşının yaşandığı ligde Erciyes Altınordu'ya yenilerek umutlarını iyice azalttı. Karşıyaka, Balıkesirspor'u mağlup etmesini bildi. Ancak ligde kalma yolunda işlerinin zor olduğunu ifade edeyim. Denizlispor ise Samsunspor'a yenilince ligde kalma yolunda çok önemli üç puan kaybetti.

AĞLAMA KARŞIYAKAM!
Türkiye'de en çok sevdiğim kulüplerden birisi de Karşıyaka'dır. Sezon başında güçlü kadro kuruldu. Ancak ne var ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Karşıyaka'nın ligde kalması mucizelere bağlı. Burada benim en üzüldüğüm ise Karşıyaka'yı karda kışta her tarafta destekleyen taraftarlarıdır. 'Ağlama Karşıyaka'm Ağlama' sen en kısa sürede toparlanırsın.

KORUKIR TAKIMI TOPARLADI
Samsunspor'un yaşanan yanlış transfer politikalarının yanı sıra bir de üç puanı silindi. Samsunspor'un işi gerçekten zordu. Ancak Engin Korukır, takımı toparladı. Denizlispor'u yenen takım play-off yolunda umutlandı. Engin Korukır'ın büyük payı var. Yönetim ve taraftar takımın arkasında durursa bu takım play-off oynama şansını elde eder.



KALECİDEN DE İYİ HOCA OLUR

Engin İpekoğlu, yıllarca Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Milli takımımızın kalesini korudu. Beyefendi, çalışkan işini yapan birisiydi. 2013 yılında Fethiyespor'u çalıştırırken Fenerbahçe'yi Türkiye Kupası'ndan eledikleri zaman büyük sükse yapmıştı. Bu sezon ligin 12. haftasında Adanaspor'un başına geldi. Ligin bitimine üç hafta kala takımını Süper Lig'e çıkardı. Tebrikler Engin İpekoğlu. 'Kaleciden teknik direktör olmaz'sözünü yıktığın için de ayrıca tebrik ederim.