CANLI YAYIN
Hayri Ülgen
HAYRİ ÜLGEN

Türk futboluna lider lazım!

Eklenme Tarihi 25 Temmuz 2013
Futbolun patronu federasyondur.
Bir ülkenin başarısını da belirler, kaderini de çizer. Ama görünen o ki, bilhassa Türk futboluna son yıllarına bakıyorum ne ulusal bazda ne genç takımımızda hiçbir kategoride iç açıcı başarımız yok. Nereden nereye geldik. Kaçıncı torbadan kaçıncı torbaya düştük. Daha liglerimiz başlamadan önce başkanların kavgası futbolumuz adına kaos başlattı.
Unutmayalım ki dünyada her başarının altında disiplin ve otorite yatar. Ve futbol farklıdır. Hele futbolun başında iyi bir başkan olmanın yanında liderlik yapamıyorsa başarı da gelmez huzur da beklenemez tıpkı şuandaki Türk futbolu gibi.
Bakıyorsun, Türk futbolunda şike olayları aldı başını gidiyor. Eğer 29 Ağustos'ta Cas'tan lehimize bir karar çıkmazsa bu lekeyi nasıl temizleriz bilmiyorum.
Dünyaya rezil oluruz. Artık bir gerçek var ki Yıldırım Demirören iyi bir insan olabilir. İyi bir başkan da olabilir ama asla Türk futbolunun lideri değil.
Makamını da ağırlığını da Türk futbolunun takımlarına gösteremiyor. Halbuki tokmak senin elinde başkan... MHK'ya bakıyorsun sezon boyunca genç pırıl pırıl hakemler başarılı olmasına rağmen harcanıyor.
Yerine kendi lobilerinden kendi adamlarından kaynaklanan hiç de haketmediği bazı hakemleri üst klasmanlara çıkarıyorlar. Yazık aynen Demirören gibi MHK Başkanı Zekeriya Alp de maalesef kendisinin bilgisinin dışında haberi olmadan her türlü lobilerini kullanıyorlar. Kim ne derse desin Türk futbolu arap saçına dönmüş. Kimin ne yaptığı belli değil. Kimin yetkide olduğu da.. Hukuk kuralları da alt üst. Şuanda Türk futbolunda herşey muamma..

* * *
ORDU'NUN CENTİLMEN TARAFTARI!
Ordu şehri Karadeniz'in cennetten bir köşesidir. İnsanları ise bir başka güzel paylaşımcı misafirperver tam bir futbol fenomeni. Ve Türkiye'nin de fındık bahçesidir. Yıllar sonra Süper Lig'e çıktılar. Ancak şanssızlıklar ve Ordu adına yapılan hakem hataları nedeniyle geldikleri ilk yıldan tekrar 1. Lig'e düştüler.
Takımın başkanı Nedim Türkmen idialist bir insan. Nasıl takımın düşmesini yaşadıysa tekrar kalkmasının da planlarını yapacaktır. Bunu daha önceki yıl yaşattı. Ordu'nun gerçekten taraftarları bir centilmen. Ve Orduspor'un sevilen simalarından İlyas Solakoğlu isyanlarda: "Haketmediğimiz halde düşürüldük. Ancak bu bizim tüm Ordu halkını daha çok kamçıladı. Bu sezon tribünleri daha da dolduracağız.
Unutmayın ki düştüğümüz gün bile takımımızı tribüne çağırıp alkışladık. İşte Ordu taraftarının bu tutumu Türkiye'ye örnek olmalı."
Ben de diyorum ki Orduspor'un teknik direktörü Erkan Sözeri'yle birlikte güçlü bir kadro kuran ve takımı yalnız bırakmayan Nedim Başkan ve yönetimine yürekten inanıyorum.
Zaten böyle bir taraftar takımının üst kümeye taşıacaktın.

* * *
TUFAN ZAHİD NAZİLLİ'Yİ UÇURUR
Geçen sezon Bayrampaşa'dan bir yıldız doğuyor transfer zamanında da bu futbolcu kapışılacak demiştim.
Yanılmadım. Gerçekten de Tufan Zahid Arslan iyi bir golcü, iyi bir profesyonel. Süratli ve çabuk. Bilhassa gol yollarında çok akıllı vuruşlarıyla takımına maç kazandırıyor. Geçen sezon Bayrampaşa formasıyla 13 gol attı 15 golün de asistliğini yaptı. Nazilli onu almakla çok ama çok akıllı bir iş yaptı. Nazilli'nin hocası takım arkadaşım ve yıllardır tanıdıım teknik direktör Armağan Turhan, Tufan'a göre bir sistem yaratarak Nazilli'de çok başarılı olacaklardır.
Haydi Tufan beni yine yanıltma.
Nazilli halkıyla bütünleş.

* * *
TÜRKİYE'NİN GÜNEŞ'İ MAKEDONYA'DA!
Türkiye'de Gaziantep Belediye ve Boluspor gibi takımları şampiyonluğa taşıyan ve birçok kulübe başarı yakalayan teknik direktör Ali Güneş şimdi Türkiye dışında bizi gururlandırıyor.
Takımın adı F Horizont.
Lig 3.'sü oldular. Avrupa Ligi ön elemesinde de Litvanya takımı Suduva'yı elediler. Son maçta da Split deplasmanında 2-1 mağlup olmalarına rağmen tur için avantaj yakaladılar. Kendi sahasında yenerlerse 1 tur daha geçecek. Gerçekten Ali Güneş kardeşim Makedonya'da da başarılı işlere imza atıyor.
Kulüp başkanı Orce Todorov ve kendisini oraya götürmei başaran Toni Laskov, Güneş için geleceğin ve Türkiye'nin en iyi teknik direktörlrinden olacaktır.
Onu alarak çok doğru bir karar verdiğimizi görüyoruz.
Biz de Güneş'i alkışlıyoruz.
Bravo Ali Güneş.

* * *
ANKARASPOR SALDIRIYOR!
4 yıl aradan sonra tekrar PTT 1. Lig'de yer alacak olan Ankaraspor yeni bir yapılanma ile şampiyonluğa odaklanmış.
Ve teknik direktör Erciyes'i şampiyon yapan Osman Özköylü, yönetime çok güçlü bir kadro kurdurdu. Yeni sezonda yeni takımına şampiyonluk yaşatmak istiyor.
Bu nedenle nerede sistemine uygun oyuncu varsa hemen saldırıyor ve takımına transfer ediyor.

* * *
DENİZLİ TARAFTARLARI İSYANLARDA!
Geçen sezon son maçlarda düşme korkusunu yaşadığı günlerde Denizli'nin başına getirilen teknik direktör Özcan Bizati gerçekten büyük bir başarı yakalayarak takımına oynattığı pozitif futbolla hem alkışlandı hem de aldığı puanlarla rahat bir şekilde Horozlar'ı ligde bırakmıştı. Ancak Denizli yönetimi çok büyük bir vefasızlık örneği göstererek sezon başlamadan anlaştığı Özcan Bizati'yi gereksiz bir şekilde gönderdi. Denizli taraftarının gönlünde taht kuran Özcan hocaya yapılanları isyan ederek gösteriyorlar. Denizli taraftarları artık tepeden inme hoca istemiyor. Yıllardır hatırla getirip hem bu şehrin havasını bozdular hem de takım olarak büyük sıkıntılar yaşadılar. Yönetimin keyfi kararlarını protesto ediyoruz derken de haksız değiller.
Gerçekten de Özcan Bizati, Denizli'ye hem bir hava getirdi hem de Denizli taraftarından da büyük alkış almıştı. Disiplinli işini seven bir teknik adamdı. Hocaya yapılanlar gerçekten şık olmadı.

* * *
MERSİN İ.Y. HEDEF BÜYÜTTÜ!
Mersin İdman Yurdu geçen sezon iyi futbol oynamasına rağmen Süper Lig'e veda etti. Ligde iyi bir kadrosu olmasına rağmen düştüler. Çünkü Mersin'de takım havası yoktu. Ama bu sezon teknik direktör Hakan Kutlu "Geçen sezon yaşadıklarımızı bu defa yaşamayacaıız.
Önce takım olacağız sonra iyi bir ekip olacağız ve arkasından da şampiyon olacağız" diyor. Ben de diyorum ki futbol bir ekip işidir. O havayı yakalarsa Mersin tekrar döner.