Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 23 Mayıs 2013

PTT Birinci Lig'in ardından play-off

PTT Birinci Lig, normal sezonunu acısıyla, tatlısıyla, heyecanıyla tamamladı. Bu ligin her haftasında heyecan bir an olsun düşmedi. Yarıştan kopmaların da erken olmayacağını köşemdeki yazılarımda ve TRTSPOR'da yapmış olduğumuz yorumlarda izlemişsinizdir. Bir takımın ligi açık ara koparıp önde götürüp tamamlayacağını, düşen takımlarında da önceden belli olup heyecanın düşeceğine zaten hiçbir zaman inanmamıştım. Aynen de öyle oldu. Ne bir takım zirveyi alıp götürdü ne de bir takım haftalar öncesinden lige veda etti.
Böyle olunca PTT Birinci Lig'de heyecan artarak devam etti. Şampiyonluk yarışında 5-6 takım, play-off'ta oynayabilmek için 5-6 takım, düşmemek içinde toplam 10 takım mücadele etti.
Şampiyonluk yarışında bana göre Manisaspor'un ikinci yarıdaki düşen performansı ile 1461 Trabzon'un şampiyon olsa bile Süper Lig'de mücadele edemeyecek olmasının açıklanması Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor'u biraz rahatlattı.
Bu iki takım, ligin bitimine iki hafta kala mutlu sona ulaştılar. Süper Lig yolcularının belli olmasından sonra bu defa heyecan ekstra-play off'a kimin kalacağı konusundaydı. Burada da playoff bileti alacak takımlar son haftanın son düdüğünde belli oldu.

TAVŞANLI ZORU BAŞARDI
Nasıl üst sıralarda bu heyecan sürüyorsa alt taraftarda da lige veda etmemek için takımlar büyük çaba gösterdi. İki yıldır ekonomik krizlerle mücadele etmesine rağmen Ankaragücü bile son haftalara kadar mücadelenin içinde yer aldı. Ligin son iki haftasına girildiğinde düşme hattını yakından ilgilendiren maçta TKİ Tavşanli Linyitspor, kendi sahasında Kartalspor'u yenerek bu takımı kümeye gönderdi. Kendi umutlarını da son haftadaki maça bırakmıştı. Ligin son haftasında ya Göztepe ya TKİ Tavşanlı Linyit ligden düşecekti.
Taşvanlı zoru başardı ve ligde kaldı.

* * *
ADANA'NIN ALTIN ÇOCUĞU BERK!
Anadolu'yu adım adım dolaşıyorum. Ne kadar genç yetenek futbolcu varsa gündeme getirerek onları yazıyorum. Adanaspor'da da sol kanatta oynayan iyi bir profesyonel, mücadeleci ve geleceği parlak bir oyuncu var. Adı Berk Neziroğluları.. G.Saray'ın alt yapısından yetişmiş ve sayısız genç milli olmuş. Çok başarılı bir çocuk. Duyduğuma göre bu sezon Teknik Direktör Levent Eriş'in raporu doğrultusunda Adanaspor'da kalacakmış. Eminim ki Berk hangi kulüpte olursa olsun gelecekte ismini altın harlerle yazdıracaktır.

* * *
KONYASPOR'U HAKEMLER YAKTI
Konyaspor, PTT 1. Lig'in 2. yarısında müthiş bir çıkış ve istitkar yakaladı. Rakiplerinin yanında hakemlerle de mücadele ederek zor da olsa play-off umudunu yakaladı. Ama hakemlerin hatalı kararları play-off maçlarırda da bitmedi. Bucaspor maçında çok iyi top oynamasına rağmen ve Konya'nın 3 topunun direkten dönmesinin yanında verilmeyen nizami bir golü ve 2 penaltısı güme giderek Buca'ya yenildi. Bu yenilginin mimarı maçın hakemi Serkan Çınar'dı. Hakemler lütfen düdük çalarken ellerini vicdanına koysunlar. Konyaspor takımını da taraftarlarını da bu kadar haksızlığa rağmen hala fair-play örneği göstermelerini de alkışlıyorum.

* * *
RİZE'DE VETERANLAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI!
Beş yıl aradan sonra yeniden PTT 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan Rizespor'da yüzler gülüyor. Profesyonel lige girdiği 1968 yılından 1990 yılları arasında Çaykur Rizespor formasını giymiş ve Türkiye'nin değişik kentlerinde yaşayan 65 futbolcu bir araya toplanarak Rizespor Veteranlar takımı oluştururdu. Yıllar sonra Rizesporlu taraftarlarının büyük sevgisiyle karşılanan Veteranlar Rizespor'un süper lige çıkmasından dolayı yapılan birçok etkinliklere katılmanın yanı sıra taraftarlar grubu eşliğinde şehrin en işlek caddelerinde dolayarak halkla bütünleştiler.
Ligin son maçında veteranlar 4 ayrı takımla gösteri maçı yaparak takımlarlarla nostalji yaptılar. Ç.Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, veteranlara vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.
Efsane futbolcu Şenol Birol da günün anısına başkana plaket sundu. 3 günlük organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Seda Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selaattin Bakır, komite başkanı Recep Akssoylu'ya ve spor organiziasyon müdürü Burak Bakır'a Rize Başkanı Metin Kalkavan tarafından birer teşekkür plaketi verdi.

* * *
KUPA FİNALİ İZMİR'DE OLSUN
Rövanş maçları öncesinde Bucaspor ve Manisaspor şu anda Süper Lig için avantajlı gözüküyor. Hiçbir maç oynanmadan da tabiî ki maç sonucu hakkında yorum yapılamaz. Ancak şu anda Manisa ve Buca finale biraz daha yakın görünüyor. Eğer bu 2 takım finale kalırsa TFF'nin final maçını Manisa ve İzmir'den uzak bir şehre vererek hem takımları hem de taraftarları ekonomik yük getirmesin.
İşte bu nedenle bu final maçı hiçbir yer aranmadan İzmir Atatürk Stadı'nda oynanmalı görüşünü buradan haykırıyorum. Buradaki tek sorun TFF! Camiaların sesini dinler mi? Hiç sanmam ama bakalım göreceğiz.

* * *
TAVŞANLI LİNYİT KOŞARAK YIKTI!
Tavşanlı Linyitspor gerçekten de bu sezon adeta tarih yazdı. Tıpkı yıllar önce amatör ligden PTT 1. Lig'e gelmesi gibi. Durdu durdu turnayı son 2 haftada vurdu. Düştü gözüyle bakılan Tavşanlı önce Kartal'ı yenerek düşürdü arkasından da yılların Göztepe'sini hem de İzmir'de yenerek düşürdü. Yani 1 haftada 2 takımı düşüren takım ünvanını aldı. Futbol azim işidir. Bu azimle Tavşanlı'da gördük.

* * *
MANİSA'NIN TARZANI VOLKAN BABACAN!
Manisaspor gerçekten bu sezon PTT 1. Lig'de ilk yarının lideri ikinci yarının da yorgun savaşçısı oldu.
Ve sonunda da play-off'a kalarak umudunu yükseltti. Bilhassa son 2-3 haftada olağanüstü mücadele ederek hem play-off'a kaldı hem de deplasmanda Adana Demirspor'u play-off maçında 2-0 yenerek büyük avantaj sağladı. Futbolda bir takımın kalesinde kaleci iyiyse devleşirse o takımda başarı yakalanır.
Tıpkı Manisa'da olduğu gibi.
Volkan Babacan, bu sezon PTT 1. Lig'in en formda kalecisi olarak takımına altın bir sezon yaşatıyor.
Bravo Volkan Babacan.