Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 28 Mart 2013

Rize zirveyi karıştırdı!

PTT 1. Lig'de bitime 7 hafta kala deplasmanda lider Erciyesspor'u 1-0 yenen Çaykur Rizespor aldığı bu sonuçla zirve yarışına büyük heyacan kattı. Geçen hafta bu köşede "PTT 1. Lig haftaya bitebilir mi?" diye bir yazı yazıp bu hafta oynanan Erciyes-Rize maçının önemine vurgu yapıp "Haftaya dananın kuyruğu kopuyor" göndermesinde bulunmuştum. Ancak ne varki evinde oynadığı maçlarda istediği sonuçla alamayan lider Erciyesspor, kendisine altın tepsi içinde sunulan "Rizespor'u yen Süper Lig biletini kap" ikramını adeta ben istemiyorum diyerek geri çevirdi. Kayseri ekibi, Rize'yi yense üçüncü sıradaki takımla aradaki puan farkını 7'ye çıkaracak kalan haftalar için büyük avantaj elde edecekti fakat bunu gerçekleştiremedi.
Zorlu Kayseri deplasmanından üç puanla dönen Rizespor, hem lider ile arasındaki puan farkını üçe idirdi, hem de diğer takımları da zirveye ortak ederek, şampiyonluk yarışının son haftalara kadar süreceğini göstermiş oldu. Liderin maçında bunlar yaşanırken, bu sezonun flaş takımı 1461, deplasmanda Kartalspor'u 2-1 ile yenerek liderin 4 puan gerisinde şampiyonluk yarışında "Bende varım. Bensiz bu yarış olmaz. Kadrom genç ama beni kimse yarışın dışında hesaplamasın" mesajını verdi.

MANİSA DA DÜŞÜŞTE
Ligin ilk yarısını lider bitirmesine rağmen ikinci yarıda nedense istediği oyunu sahaya bir türlü yansıtamayan Manisaspor'da inanılmaz düşüş devam ediyor.
Düşme hattında yer alan Linyitspor mağlubiyetinin ardından bu haftada yine düşme hattındaki Göztepe'ye üç puan bırakan Tarzan, şampiyonluk yolunda çok önemli 6 puan birden bırakınca liderin 5 puan gerisinde dördüncü sıraya kadar inmiş oldu.
Bunda tabiki aşağıda yazacağım Ümit Milli takımın özel maçı takımları etkiledi yazısında görebilieceksiniz.
Takımın her maçında neredeyse onbirde sahaya çıkan Gökay Iravul ve Bülent Cevahir'in takımda olmaması da etkili oldu. Şampiyonluk yarışının dışında kalan ancak şansını play-off'tan denemek isteyen takımlar içinde yer alan Bucaspor ise sahasında Gaziantep Belediye engelini rahat aşarak yoluna devam etti.
Adanaspor ise evinde oynadığı Boluspor maçını 1-0 kaybederek play-off yolunda da büyük bir yara aldı. Adana Demir ise haftayı üç puanla kapatarak play-off iddiasını sürdürdü.

***
DENİZLİ'NİN TECRÜBE FARKI
Şampiyonluk yarışı içinde yer alan Çaykur Rizespor'un ligde iddialı konumuna gelmesinde Mustafa Denizli'nin büyük payı var. Yılların kurt hocası, bilgi ve birikimini sonuna kadar takımına veriyor. Denizli, önce iyi bir kadrosu olmasına rağmen takım olamayan Çaykur Rizespor'u bir takım yaptı. Rize ekibi, daha sonra emin adımlarla yoluna doğru devam etti ve şampiyonluğu kovalamaya başladı. Zaten bu hafta Kayseri Erciyesspor karşısında alınan galibiyette takım olgusunun büyük payı vardı. Zaten burada en önemli faktör Denizli'nin tecrübesi.

***
MANİSA KAYIPLARDA
Geçen yıl lige veda eden bu sezon yeni bir yapılanma içinde bulanan Manisaspor, 2. yarı adeta neye uğradığını şaşırdı.
İlk yarının son haftasını lider kapatan Manisa ekibinden beklentiler o kadar büyüktü ki bu takım tekrar Süper Lig'e dönecek planları yapılıyordu.
Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Manisaspor, üste üste puan kayıplarına devam edince ilk iki şansını bile zora sokmuş oldu. Teknik heyetin bu düşüşe acilen çözüm bulması gerekiyor.

***
FETHİYESPOR 1. LİG'E GÖZ KIRPIYOR!
Kuruluşunun 80. yılını kutlayan Fethiyespor, sahasında Tarsus İdmanyurdu'nu 3-1 yenerek PTT 1. Lig için göz kırpmaya başladı. 80. yılı kutlamalarına davet edildiğim için karşılaşmayı da çıplak gözle izleme fırsatım oldu. Kulüp Başkanı İsmail Öztürk ve Teknik Direktör Mustafa Ceviz çok iyi bir takım oluşturmuşlar. Turistler tarafından en çok bilinen ilçelerden birisi olan Fethiye, artık bundan sonra futbol ile adından da bahsettirecek gibi gözüküyor. Başkan Öztürk ile birlikte iyi bir ikili oluşturan Mustafa Ceviz, yıllardır bu camiayı yakından tanıyor. Zaten bende Mustafa Ceviz'i tanırım.
Çalışkan işini seven, formayı kim hakediyorsa ona veren, çalışmayan babasının oğlu olsa bile tanımayan birisidir. Fethiyespor, bu yönetim ve teknik heyet ile birlikte PTT 1. Lig'e doğru yol alıyor. Tabiki burada en büyük destek taraftara düşüyor. Kutlama günü stadı tıklım tıklım dolduran Fethiyeliler'in bundan sonra takımlarını bir an olsun yalnız bırakmamaları gerekiyor.

***
GÖZTEPE ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR
Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan fakat aldığı başarısız sonuçlarla kabus gören Göztepe, son iki haftada aldığı galibiyetlerle kendine geldi. Geçen hafta olaylı İzmir derbisinde Karşıyaka'yı 3-2 yenen Göz Göz, bu haftada şampiyonluk adayları arasında yer Manisaspor'u deplasmanda 1-
0 mağlup ederek düşme hattının üzerine çıktı. Zaten bunu geçen haftada yazdım Göztepe, bir seri yakalarsa play-off'u bile yakalayabilir demiştim.
Bakalım ilerleyen haftalar neler gösterecek.