Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 20 Mart 2013

PTT 1. Lig haftaya bitebilir mi!

PTT 1. Lig'de son haftalara doğru yaklaşırken inanın sezon başından beri yaşanan heyecan fırtınası bir an eksilmedi. Her hafta birbirinden çekişmeli maçların yanı sıra hangi takımın maçı kazanacağının belli olmadığı karşılaşmalar oynandı. Kimse maç başlamadan önce ortaya çıkıp 'Şu takım favori, bu maçı kazanır' diyemedi. Böyle olunca maçların sonuçları da hakemin 90. dakikasının bitiş düdüğü ile belli oldu. Böylesine çekişmeli maçların oynandığı 26. hafta sonunda deplasmanlarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerinde toplayan Erciyes, Bolu'yu 4-2 ile geçerek 51 puanla liderliğini devam ettirdi. Liderin en yakın takipçisi konumundaki Manisaspor ise mutlak galibiyet için gittiği Tavşanlı deplasmanında hiç ummadığı bir şekilde rakibine 1-0 mağlup oldu. Bu sonuç Manisa için büyük yıkım olurken Erciyes'e biraz nefes aldırdı. Tabi ki ilk iki hesapları yapan takımların hemen hemen hepsinin iştahını da kabartmış oldu. Manisaspor'un haftayı puansız kapattığı haftada karşılaşmaları kazanan Rizespor ve 1461 Trabzon, rakiplerine birer adım daha yaklaşmış oldu.

DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR
Lider Erciyes, 3. sırada yer alan Rize'nin önünde 6 puanlık bir avantaj sahip görünüyor. Bana göre ligin gelecek hafta kaderi bile çizebilir.
Çünkü Erciyes ile 3. sıradaki Rize, gelecek hafta Kayseri'de karşı karşıya gelecek. Bu sonuç hem bu 2 takımı ilgilendirse de Manisa ve 1461 Trabzon'u da yakından ilgilendiriyor.
Eğer Kayseri'deki kritik maçı Erciyes, kazanırsa Süper Lig yolunda dev bir adım atmış olacak. Diğer sonuçlarda ise bu heyecan fırtınası son maçın bitiş düdüğüne kadar devam edecek.

İLK 6 TAKIMIN PUAN KAYBI
Öte yandan ilk iki sırayı alan takımın direk Süper Lig'e yükseldiği haftada en azından ilk 6'ya girerek playoff'tan şansını denemek isteyen takımların hepsi de bu hafta puan kaybı yaşadı. Adana, Buca, Bolu, Karşıyaka, A.Demir ve Gaziantep Belediye birbirlerine nazire yaparcasına puan kaybettiler. Anlaşılan play-off'lara da kalacak takımı son haftada bulacağız.

* * *
ERCİYES'İN MİMARI ÖZKÖYLÜ!
PTT 1. Lig'de Erciyes Dağı gibi zirvenin tepesine konan Erciyesspor'un bu başarısında büyük pay sahibi olan kişi Osman Özköylü'dür. Kayseri'de Kayserispor'dan dolayı üvey evlat muamelesi gören takımı, seyircisiz gibi oynanan maçları motive etmenin zorluklarını eski bir futbolcu ve teknik adam olarak çok iyi bilirim.
Osman Özköylü, futbolcularına hocadan ziyade bir ağabey gibi davranarak onları maçlara hazırladı.
Tüm olumsuzluklara tek başına göğüs gerdi ve takımı zirveye çıkardı.
Artık Kayserililer bir takımlarının daha Süper Lig'de olmasını istiyorlarsa hep beraber Kayseri Erciyesspor'un maçlarında tribünleri doldurmaları gerekiyor.

* * *
İZMİR DERBİSİNE YAKIŞMADI

PTT 1. Lig'de galiba haftanın en önemli maçı hiç kuşkusuz İzmir'de Göztepe-Karşıyaka arasında oynandı. Herkesin büyük heyecan içinde takip ettiği karşılaşmada gol, pozisyon, kırmızı kart, istenmeyen olaylar hemen hemen her şey vardı. Ancak saha içindeki bazı futbolcuların davranışlarını ve tribünde yaşananları asla tasvip etmediğimizi birkez daha belirtelim.
Kümede kalma savaşının verildiği alt tarafta da inanın birbirinden sürpriz sonuçlar alınmaya da devam ediliyor. Anlaşılan ligden kimin veda edeceğini de son haftaya kadar bilemeyeceğiz.

* * *
TAVŞANLI BÜYÜK İŞ BAŞARDI!

Bu ligde her takım her takımı yener tezi her maçta ortaya çıkıyor.
Süper Lig için en büyük adaylardan gösterilen Manisaspor, ligde kalma mücadelesi veren Tavşanlı Linyitspor'u yenip işini garantiye almak istiyordu. Fakat kağıt üzerindeki hesap tabiî ki tutmadı. Kümede kalma savaşı veren Tavşanlı büyük bir sürprize imza atarak rakibini mağlup ederek düşme hattının üzerine çıktı.

* * *
GÖZTEPE DERBİ İLE KENDİNE GELDİ
Derbi denince her ülkenin her şehrin kendisine göre derbileri vardı. İzmir'deki Göztepe-
Karşıyaka karşılaşmaları da bunların arasında rahatlıkla gösterebiliriz. Bu iki takım ister Süper Lig'de isterse amatörde oynasın herkesin mutlaka ilgisini çeker. Pazar günü Süper Lig'de hem G.Saray, hem F.Bahçe'nin maçları vardı ama Göztepe-
Karşıyaka derbisi yine dolu statlar önünde oynandı.
Ligde zor günler yaşayan Göztepe, düşme hattından uzaklaşmak için mutlaka kazanması gerekiyordu.
Zor da olsa Göztepe, Karşıyaka'yı 3-2 mağlup ederek birazcık nefes aldı. Bu derbi galibiyeti Göztepe'ye büyük moral ve motivasyon olacaktır.
Bu galibiyetin havası ile Göztepe, birkaç maçını kazanırsa ligin altından hızla uzaklaşır.