Bu grupta bu hafta da lider olarak Karşıyaka adını yazdırdı. İzmir ekibi grubun güçlü takımlarından 1461 Trabzonspor'u yenerek hem lider oldu hem de büyük bir avantaj yakalayarak puanını 13'e yükseltmeyi başardı.
KAYSERİ ADETA GOL OLDU YAĞDI!
İzmir temsilcisi en yakın rakiplerine de 3 puan fark attı. Kayseri Erciyesspor da Adana Demirspor önünde adeta gol oldu yağdı. Kayseri ekibi rakibini 5-1 yenerken gollerin dördünü atan ve yıldızlaşan Emrah Bozkurt göze battı. Şanlıurfaspor, Bahri Kaya ile 2 maçta 6 puan kazanarak büyük bir hava yakaladı. Kartalspor maçında olduğu gibi Ankara karşısında zorlanmasına rağmen son 20 dakikada attığı gollerle yılların Ankaragücü'nü yenerken ecel terleri döktü. Ve bu galibiyetle iddiasını sürdürdü.
Rizespor, Karşıyaka yenilgisinin acısını Samsunspor'u yenerek çıkardı. Rize, Karadeniz derbisinde galip gelirken önümüzdeki Bolu maçı öncesinde moral depoladı. Adanaspor, Süper Lig'e dönmek için bu sezon farklı düşünüyor. Antep Belediye karşısında inanılmaz bir futbolla farklı galibiyete imza attı ve hedefinde şampiyonluk olduğunu gösterdi.
ANKARAGÜCÜ S.0.S. VERİYOR!
Denizli Horozu, Ege'nin incisi Göztepe'yi son dakikalarda İsmail Haktan'ın attığı golle 3 altın değerinde puan aldı. Yılların Ankaragücü'sü ise eski günlerini anıyor. Hem ekonomik hem de yönetim olarak büyük sıkıntı içerisinde.
Tabii bu sıkıntılar takıma yansıyor. Futbolcular ve teknik heyet iyi niyetli çalışıyor ama onların da morale ve paraya ihtiyacı var. Bu çözülmezse Ankaragücü bu yıl da bir alt lige gider. Benden şimdiden duyurması.
* * *
SAVULUN KAF-KAF GELİYOR
Karşıyaka, İzmir'de büyük bir kitleyi temsil ediyor.
Kaf Kaf, adeta İzmir'in incisi. Son haftalarda muhteşem bir form grafiği yakaladı. Takım Teknik Direktör Cihat Arslan ile büyük bir hava yakaladı. Karşıyaka oynadığı pozitif futbolun karşılığını bir bir almaya başladı.
Geçen haftanın lideri 1461 Trabzon'u adeta sahadan sildi. Etkili bir oyun oynadı ve maçı 90 dakika kontrolünde tuttu. Rakibini yenip liderlik koltuğuna oturdu.
Karşıyaka, futbol camiası bu bütünlüğü bozmazsa sezon sonunda gülen takım olur.
* * *
ERCİYES EMRAH'LA ŞAHLANDI
Erciyesspor, sezona büyük umutlarla ve büyük transferlerle başladı.
Yıllar sonra tekrar Süper Lig'e dönmek için işi sıkı tutuyorlar. Kendi sahalarında oynadıkları Adana Demirspor karşısında adeta coştular. Maçın kahramanı ise dört gole imzası atan Emrah Bozkurt oldu. Dört gol de takım oyunun göstergesiydi. Bu gollerden sonra Emrah, gol krallığında da iddialı olduğunu gösterdi. Kayseri Erciyesspor, gerçekten takım halinde gerçekten çok iyi mücadele ediyorlar. Emrah'ı seyrettim.
Gol yollarında çok akıllı. Bilhassa kanatlardan gelen toplarda iyi yerlerde durarak golü buluyor. Teknik direktör Osman Özköylü, Erciyes takımı ile bütünleşmiş ve ilaç tutmuş. Kayserililer, Erciyes takımına eğer üvey evlat muamelesi göstermezlerse ve biraz daha destek verirlerse şampiyonluk hayal olmaz.
* * *
RİZE'DE ENERJİK ADAM SEZER!
Karadeniz'in şirin ili Rize, bu sezon takım olarak şampiyonluk andı içtiler. Şehirde büyük bir heyecan yaşanıyor. Teknik direktör Engin Korukır ile iyi bir ekip ruhu yaşıyorlar. Kazanmaları gereken Samsunspor maçında gerekeni yaptılar. Engin Korukır, çok akıllı bir seçimle defanstaki sıkıntıyı Sezer Özmen'i oynatarak karar vermesiydi. Sezer'i yıllardan beri tanırım. Disiplinli, bitmeyen bir enerjisi ile takım oyununu çok iyi oynuyor. Geleceği parlak bir oyuncu, yıllardır kendisini takip ederim. Tebrikler sana Sezer.
* * *
KARTAL BOLU'YU UÇURDU
Kartalspor, şampiyonluğa oynayan güçlü Boluspor önünde pozitif bir futbolla oynayıp rakibini mağlup etmeyi başardı. Oyunun tümünde etkiliydi. 90 dakika boyunca muhteşem bir oyun oynayarak ilerisi için de umut verdi. Takımda Mehmet ve Ethem Ercan maçı adeta koparıp aldı. Takım halinde her geçen gün iyiye gidiyorlar. Erman ve Fatih'in attığı goller, çalışılmış bir ekibin ürünüydü. Kartalspor, takım olarak bu sezon çok takımın canını yakacak gibi gözüküyor.
* * *
TOROS KAPLANLARI'NIN DİRİLİŞİ!
Adanaspor, yıllardır hep son anda treni kaçırıyor. Bu sefer başkanıyla, yönetimiyle, teknik heyetiyle, taraftarlarıyla daha sağlam bir seyahat yolculuğuna çıkmışlar. Levent Eriş ile beraber bir takım ruhu oluşmuş.
Toros Kaplanları, Gaziantep BŞB önünde çok iyi futbolun yanında muhteşem bir rekora imza atarak rakibini 3-0 yenip ilerisi için büyük bir umut verdi. Zaten böyle bir şehrin Süper Lig'de takımının olmaması da ayıp. Haydi Adanalılar…
* * *
DENİZLİSPOR ENGİN'LE 'İPEK' GİBİ...
Ege derbisinde kazanan büyük bir avantaj kazanacaktı.
Denizlispor gerçekten bu zorlu sınavda müthiş bir galibiyete imza atarak hedefini de büyüttü. Teknik Direktör Engin İpek ile harika bir hava yakaladı. İstediği transferleri yapamayan teknik direktör Engin hoca buna rağmen takımıyla bütünleşti, taraftarları da tribünlere çekmeye başardı. Yıllardır huzursuz olan Denizlispor, ekonomik sıkıntılara rağmen şehir olarak takımını yanından olan taraftarlarla beraber adeta kaynaştı. Buradan tebriklerimi Denizli taraftarlarına gönderiyorum.