CANLI YAYIN
BÜLENT ERANDAÇ
BÜLENT ERANDAÇ

Turizmde bereket

Eklenme Tarihi 03 Temmuz 2016
KUL SIKIŞINCA HIZIR yetişir. Her yara kendi içinde sızlar. Hani. Konuşmak istersin konuşamazsın...
Kaçmak istersin kaçamazsın. Hatta gözlerindeki yaşlar bitmiştir, ağlayamazsın.
Düşünmek istersin düşünemezsin, unutmak istersin unutamazsın. Yokluk içinde varlık. Varlık içinde yokluğu yaşarsın. Küresel oyunların tezgâhına sıkışan Türkiyemiz, bütün elleriyle Hakk'ın kapısını çaldı.
Dünyanın en güzel turizm merkezlerine sahiptik, sıkışmıştık.
Âlemleri yaratan Büyük Allah, sıkışan kullarına sahip çıktı. Hamdolsun.
'Hüküm senindir ey yüce Allah'ım' diyerek Rabbe teslim olanlara bereket geliyor.
KRİZİ ÇÖZEN LİDER ERDOĞAN:
"İsrail ve Rusya ile eşzamanlı normalleşme süreci dış politikada 'revizyon' tartışmasını başlattı. Dış politika revizyonun da, Erdoğan'ın siyaset tarzı şudur: Şartları ideallerine göre sonuna kadar zorlayan ancak realitenin gerekli kıldığı rasyonelliğe de sıkı sıkıya bağlı. Bu siyaset tarzı da bölgede aktör olma iddiasının bir uzantısıdır. Normalleşme sürecinin pasif aktörlüğe geçiş olduğunu sananlar kıyasıya yanılır." (Sabah Gazetesi yazarı Burhanettin Duran'ın 'Dış politikada revizyonun kodları' başlıklı yazısından...)
SOÇİ'DEN İYİ HABERLER VAR:

Erdoğan'ın hamleleriyle eşzamanlı Soçi'de, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya- Türkiye turizm damarlarını canlandıracak anlaşmaya imza attı. Antalyalı turizm elçilerimiz temaslarını artırırken, otellerinde yoğun olarak Rus ve İsrail vatandaşlarını ağırlayan Turizm elçimiz Diyar İçkale "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun" dedi ve son gelişmeleri Takvim'e anlattı: "Rus turizm acenteleri satışlara başladı. İlk charter uçaklar, 7 Temmuz'da Antalya'ya iniyor. İsrail'in Yafa limanından kalkan kurvaziyerlere,Antalya limanına seri dolaşıma giriyor. Telaviv- Antalya direkt uçak seferleri başlıyor." Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'nın kriz çözen adımlarından, Rusya Lideri Putin'e bir turizm elçisi olarak gönderdiği "Sizi seviyoruz" mektubundan sonra, şaşırtıcı gelişmelerin meydana geldiğini vurgulayan Spice yönetim Kurulu Başkanı Diyar İçkale, önceki gün, yakın dostu İsrail'in Ankara İsrail'in Maslahatgüzarı Amira Oron'u ziyaret etti. Antalyalı turizmcilerinin mesajını iletti.
İki ülke arasında başlayan yeni dönem anısına nazar boncuğu hediye etti.
Oron'un kısa vadede 1 milyonu aşkın İsrail vatandaşının Antalya'yı ziyaret etmesi için yoğun çaba sarfettiğini söyleyen Diyar İçkale notlar verdi. Amira Oron ise iki ülke arasında yaşanan son gelişmelerin Türk turizm sektörüne pozitif katkılar koyacağını, İsrail vatandaşlarının geçmişte olduğu gibi yeniden tatillerini Türkiye'de geçirmeye başlayacaklarını vurguladı.
Maslahatgüzar'ın sözlerini Diyar İçkale şöyle aktardı: "2015 yılındaki rakamlar 220 bin civarındaydı. Önümüzdeki dönemde 1 milyon İsrail vatandaşı Türkiye'yi ziyaret edecek. İsrail vatandaşları özellikle muhafazakârlar kosher (Musevi inancına uygun üretilen ürünler) sertifikalı otelleri tercih ediyor."
Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır "Sahil kesimi son haberlerden mutlu. İsrail ve Rusya konusunda atılan adımlar çok olumlu. Mısır ile de aramızın düzelmesi de bize pozitif etkileri olur" diye konuştu.

SONUÇ: Türkiye'nin turizm merkezi Antalya'da 2 bayram var: 1- Ramazan Bayramı'nın vicdanları coşturan rahmetleri (yağmurlar)... 2- Rusya ve İsrail vatandaşlarının Turizm yağmuru...
Akıl yaşta değil baştadır. Akıllı lider ülkesine tarih yazdırır.