Müge Anlı’da Mekiye Akyel’in kaybında yeni perde: Eski eş gözaltına alındı
ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında 4 çocuk annesi 30 yaşındaki Mekiye Akyel’in şüpheli kaybı ele alındı. Yayında ortaya atılan iddialar ve çelişkili ifadeler dikkat çekerken, eski eş İsa Güç hakkında gözaltı kararı verildi.

Hızlı Özet Göster
- Mekiye Akyel'in eski eşi İsa Güç, boşanma sonrası görüşme sorularına çelişkili yanıtlar verdi ve Baykan Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Batman'ın Kozluk ilçesinde gözaltına alındı.
- Müge Anlı, Mekiye Akyel'in KADES uygulamasına bastıktan sonra Batman'da görüştüğünü ve en son gören kişinin İsa Güç olduğunu belirtti, 17 Ekim 2024 tarihinden itibaren Akyel'e ait kimlik hareketi bulunmadığı açıklandı.
- İsa Güç'ün 2025 yılında imam nikahı kıydığı kadın, şiddet gördüğünü ve Güç'ün 'Mekiye'nin sonu nasıl olduysa senin de aynı şekilde olur' dediğini iddia etti.
- Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT ekipleri tarafından gözaltına alınan İsa Güç, Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifade işlemleri devam ediyor.
Programda konuşan İsa Güç, eski eşiyle boşandıktan sonra görüşüp görüşmediğine ilişkin sorulara net yanıt veremedi. İlk etapta "Hayır, kabul etmiyorum" diyen Güç, ilerleyen dakikalarda ise boşanma sonrası 4-5 kez görüşmüş olabileceklerini ifade etti. İşte Mekiye Akyel olayında son gelişmeler…
Müge Anlı'da : Mekiye Akyel dosyasında şok gözaltı!
ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert’te, 4 çocuk annesi 30 yaşındaki Mekiye Akyel’in şüpheli kaybı gündeme taşındı.
ÇELİŞKİLİ İFADELER ŞÜPHELERİ ARTIRDI
İsa Güç, hem telefon hem de yüz yüze görüşmeler yaşanmış olabileceğini belirtirken, son görüşmeye ilişkin ayrıntıları "Tam hatırlamıyorum"sözleriyle geçiştirdi. Müge Anlı, Mekiye Akyel'in KADES uygulamasına bastıktan sonra Batman'da görüştüğünü ve en son gören kişinin İsa Güç olduğunu vurguladı. 17 Ekim 2024 tarihinden itibaren Akyel'e ait herhangi bir kimlik hareketinin bulunmadığı açıklandı.
Mekiye Akyel’in eski eşi İsa Güç’ün çelişkili ifadeleri dikkat çekti.
"MEKİYE'NİN SONU NASIL OLDUYSA SENİNDE O ŞEKİLDE OLUR"
İsa Güç'ün, Mekiye Akyel'in ardından birlikte olduğu kadının dile getirdiği iddialar, dört çocuk annesi Mekiye'nin öldürülmüş olabileceği yönündeki şüpheleri artırdı.
Canlı yayına bağlanan kadın, 2025 yılında İsa Güç ile imam nikahı kıydığını ve sonrasında şiddet gördüğünü iddia etti. İsa Güç'ün kendisine sık sık eski eşi tarafından aldatıldığını söylediğini ve tehdit içerikli ifadeler kullandığını öne sürdü.
Kadının aktardığına göre İsa Güç, "Sen de bana karşı böyle ihanet edersen, Mekiye'nin sonu nasıl olduysa senin de aynı şekilde olur" sözlerini sarf etti. Ayrıca fiziksel şiddete maruz kaldığını, dayanamayarak ailesini aradığını ve jandarma eşliğinde evden ayrıldığını belirtti.
İsa Güç’ün birlikte olduğu kadının canlı yayında dile getirdiği tehdit ve şiddet iddiaları, Mekiye Akyel’in akıbetine ilişkin cinayet şüphelerini güçlendirdi.
TANDIR İDDİASI: "SABAHA KADAR YANIYORDU"
Yayında Mekiye Akyel'in kaybolduğu geceye ilişkin çarpıcı bir iddia da gündeme geldi. Akrabası Mehmet, kaybolma gecesi köyde İsa Güç'ün evinde sabaha kadar tandırın yandığının söylendiğini aktardı.
Mehmet'in ifadesine göre köyden bir kişi, Akyel'in halasına"Bu gece İsa'ların tandırı yanıyor, kavurma yapıyoruz dediler" bilgisini verdi ve "Allah bilir bu gece senin kızını yakıyorlardır" şeklinde konuştu. Müge Anlı da programda bu iddiayı tekrar ederek, kayıp gecesi sabaha kadar tandırın yanmasının dikkat çekici olduğunu vurguladı.
Mekiye Akyel'in akrabası Mehmet, kaybolma gecesi köyde İsa Güç'ün evinde sabaha kadar tandırın yandığının söylendiğini aktardı.
SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
Yayın sırasında elde edilen bilgiler ve ihbarlar üzerine Baykan Cumhuriyet Başsavcılığı talimat verdi. Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT ekipleri, İsa Güç'ü Batman'ın Kozluk ilçesinde gözaltına aldı.
Yayın sonrası savcılık talimatıyla İsa Güç, JASAT ekiplerince Kozluk’ta gözaltına alındı.
Gözaltı sırasında "Ben bir şey yapmadım ki"diyen İsa Güç, sağlık kontrolü için Baykan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Muhabirlerin sorularını yanıtsız bırakan Güç, "Ne dediysem arkasındayım" ve "Konuşmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.
İsa Güç'ün kardeşi ise "O mu yapmış? Her şey insanın aklına gelir" sözleriyle dikkat çekti.
Gözaltına alınan İsa Güç suçlamaları reddetti.
İFADE SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Sağlık kontrollerinin ardından Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen İsa Güç'ün geceyi karakolda geçirdiği ve ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
