Ayşe Tokyaz cinayetinde zanlının çarpıcı ifadesi: “Kameraların fişini çektik”
Cemil Koç, eski sevgilisi Ayşe Tokyaz’ı öldürüp cesedini valize koyarak yol kenarına attı. Soğukkanlı katilin ifadesi tüyler ürpertti: “Ayşe uyuşturucu etkisindeydi. Dubleks evin merdiveninden düştü öldü. Korkuya kapıldım arkadaşımı çağırdım. Cesedi valize koydum.”

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yaşanan olay tüm Türkiye'yi sarstı. Eyüpsultan'da yol kenarındaki valizde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz'ı (22) öldürdüğü öne sürülen şüpheli Cemil Koç ve ona yardım ettiği değerlendirilen 7 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cemil Koç’un 11 Temmuz günü gece saat 01:30 ‘da evden ağır bir valiz çıkardığı görülüyor (Takvim.com.tr)
Katil Cemil Koç'un savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. İfadedesine"Ayşe, uyuşturucunun etkisiyle dubleks evimin merdivenlerinin dar olması sebebiyle düşerek, kafasını çarptı, hareketsiz bir şekilde yerde yattığını görünce öldüğünü fark ettim. Paniğe kapıldım, yardım için arkadaşlarımı aradım. Arkadaşımı, sitenin çevresinde bir yerden alarak, beraber eve geldik. Maktulü valize kendim koydum."iddiasında bulundu.
Eski sevgilisi için de dosya açıldı (Takvim.com.tr)
'KAMERALARIN FİŞİNİ ÇEKMİŞ'
Koç ifadesinin devamında, şunları öne sürdü:"Valizi arabaya taşıdıktan sonra, arkadaşımın ortaklığındaki petrole gittik. Gittiğimizde görüntülerimizin emniyete ulaşmaması için tüm kameraların fişlerini çektik. Arkadaşımın beni oyaladığını, cesedi ortadan kaldırmaya yardım etmeyeceğini düşündüm.Arkadaşım yarı yolda beni sattı ve yanımdan ayrıldı. Ben de ne yapacağımı düşünmek için meyhaneye gittim.
''ESKİ SEVGİLİSİ İÇİN DE DOSYA AÇILDI''
Aradan bir süre geçtikten sonra, Necmettin isminde taksiciyle iletişime geçtim. Necmettin'e, aracımda valiz olduğunu, içine bakılmaması gerektiğini ve 500 bin lira karşılığında valizin ortadan kaldırılması için iş birliği teklifinde bulundum.Taksici de, bu işi yapması için adam bulacağını, daha sonrasında ise 3 kişi bulduğunu belirtti. 3 kişiye 100'er bin lira ödeme için anlaştım."
Katil zanlısı, iki yıl önce ölen eski sevgilisi için de ifade verecek.
